Ετοιμαστείτε για θεατροδημιουργίες στα Δρώμενα!

Στο ζεστό Εργαστήρι Δρώμενα , σε ένα περιβάλλον αποδοχής και ασφάλειας, τα παιδιά τολμούν, εμπιστεύονται, ανακαλύπτουν τους εαυτούς τους, εσωτερικεύουν αξίες και ζουν τη δύναμη της φιλίας!! Με την μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού, μέσα από δραστηριότητες που περιέχουν μουσική, κίνηση, τραγούδι, χορό τα παιδιά ενισχύουν την πρωτοβουλία τους και αποκτούν αυτονομία. Συμμετέχουν ενεργά και βιώνουν συμβολικά τον κόσμο γύρω τους.

Βασική αρχή του Θεατρικού Παιχνιδιού αποτελεί η «δράση στο εδώ και τώρα». Αυτό σημαίνει ότι ο εμψυχωτής παρατηρώντας τις ανάγκες και του κάθε μέλους και τη ψυχοσύνθεση της ομάδας, ορίζει κάθε φορά τους παιδαγωγικούς στόχους. Χρησιμοποιώντας την τεχνική «εκμετάλλευση του τυχαίου» ελίσσεται χωρίς δασκαλοκεντρικό χαρακτήρα, Αντικείμενο εργασίας του αποτελούν οι «παρεκκλίσεις», μεταμορφώνοντάς τες σε δυνατότητες και αξιοποιώντας τες ως ευκαιρίες για ευαισθητοποίηση και μάθηση, με την ομάδα να λειτουργεί συνθεραπευτικά. Έτσι συμβάλει στη σύνθεση των αντιθέσεων και την ισορροπία της ομάδας και την οδηγεί στον προσδιορισμό που ζητάει η ίδια.
alliance

Τα παιδιά καινοτομούν, παρουσιάζοντάς μας την κορύφωση της δουλειάς τους με μία πρωτότυπη θεατρική παράσταση στο τέλος της σχολικής χρονιάς, που αφορά ένα παραμύθι στο οποίο σεναριογράφοι είναι τα ίδια τα παιδιά, φτιάχνοντας το όλα μαζί πρόταση – πρόταση. Το κάθε παιδί δημιουργεί τον δικό του μοναδικό ρόλο «κάθαρσης» που συμβολίζει στον ψυχισμό του το σημείο που βρίσκεται σε σχέση με το σημείο εκκίνησης στην αρχή της χρονιάς.

Υπεύθυνη προγράμματος: Στέφη Θεοδότου

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 6897785, 698 4700927, 6941407372

Εργαστήρι Δρώμενα

Εσπερίδων 8, Κ. Χαλάνδρι