Ετοιμάζουμε εύκολα ντιπς για όλους στο σπίτι

Η Παιδοδιαιτολόγος – Παιδοδιατροφολόγος Ελένη Κουή μάς δίνει εύκολες, γευστικότατες παρασκευές, με τις οποίες μπορούμε να συνοδεύσουμε κριτσίνια, φρυγανιές, φρυγανισμένο ψωμί, παξιμαδάκια, πατατάκια κ.ά.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15 ΛΕΠΤΑ ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1

Κόκκινη απόλαυση!

Υλικά
Εκτέλεση Συνταγής
250 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, ψημμένη
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
1/2 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
10 ml ξύδι
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τη ντομάτα και την τρίβουμε χωρίς τη φλούδα, στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στην τριμμένη ντομάτα. Επίσης προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, το ξύδι, το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά και διατηρούμε στο ψυγείο.

Full… των βιταμινών!
Υλικά
Εκτέλεση Συνταγής
3 καρότα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
70 γρ. μουστάρδα
80 γρ. ψίχα καρυδιού
10 γρ. πάπρικα γλυκιά
40 ml ελαιόλαδο
5 – 6 φύλλα σέλινο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα από τη λεπτή πλευρά του τρίφτη. Τα στύβουμε όσο καλύτερα μπορούμε με το χέρι μας και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Παράλληλα, τρίβουμε στο multi την ψίχα καρυδιού (χωρίς όμως να γίνει πούδρα). Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σέλινο και ανακατεύουμε καλά. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του σέλινου μ’ ένα μαχαίρι και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα. Διατηρούμε στο ψυγείο.