Αρχική InfoMommy Σχέσεις Έτσι διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά

Έτσι διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά

Η αγαπημένη μας φίλη και blogger (myfortysomethingworld.wordpress.com), Ελένη, σήμερα μας αποκαλύπτει το μυστικό για να διατηρήσουμε φρέσκα τα λαχανικά που αγοράζουμε στη λαϊκή είτε στο μανάβη.

"Αν πηγαίνεις στη λαϊκή και αγοράζεις τα λαχανικά σου σε ποσότητες μπορεί να καταλήγεις να πετάς τα μισά από αυτά προς το τέλος της εβδομάδας. Εγώ πάντως το παθαίνω και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που έκοψα τη λαϊκή γιατί δεν έχει νόημα να πάω για να αγοράσω πέντε κολοκυθάκια και ένα λάχανο!

Διάβασα όμως το εξής κόλπο για να διατηρούνται περισσότερες μέρες τα λαχανικά και θα το εφαρμόσω.
Πλένεις τα λαχανικά που θέλουν πλύσιμο πριν τα βάλεις στο ψυγείο. Δεν πλένεις τα φυλλώδη λαχανικά γιατί θα μαραθούν – σίγουρα!

Τα στεγνώνεις και τα βάζεις σε σακουλάκια που κλείνουν με ζιπ.

Βάζεις μέσα στο σακουλάκι –χύμα- ένα δυο φύλλα χαρτί κουζίνας, στεγνά.

Κάθε μια δυο μέρες, αλλάζεις το χαρτί εάν έχει μουσκέψει.

Voilà!

Τώρα που το σκέφτομαι, κάνω έτσι κι αλλιώς κάτι παρόμοιο όταν αγοράζω έτοιμη κομμένη σαλάτα που δε θα φάμε την ίδια μέρα: Αδειάζω το σακουλάκι σε ένα τάπερ που έχω στρώσει με χαρτί κουζίνας και το σκεπάζω από πάνω πάλι με χαρτί.

Σε φιλώ,
Ελένη"


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.