Αρχική InfoMommy Συμβουλές Έτσι φροντίζουμε τις τέντες στα μπαλκόνια μας

Έτσι φροντίζουμε τις τέντες στα μπαλκόνια μας

e_031_600

Κοστίζουν πολύ, γι’ αυτό και πρέπει να τις προσέχουμε και να τις φροντίζουμε.

Οι τέντες, μας προστατεύουν απ’ τον ήλιο, αλλά και τη βροχή. Ειδικά τους επόμενους μήνες, θα τις χρησιμοποιήσουμε πολύ για να μπορούμε να καθόμαστε στα μπαλκόνια μας χωρίς να μας ενοχλούν οι ακτίνες του ήλιου.

Ας δούμε λοιπόν πώς πρέπει να τις φροντίζουμε για να μη χαλάσουν.

-Πρέπει να τις διατηρούμε καθαρές, να απομακρύνουμε άμεσα κουτσουλιές πουλιών, φύλλα, στάχτη από τσιγάρα κλπ που διαβρώνουν το ύφασμα.

-Να μην αφήνουμε νερό να λιμνάζει πάνω τους, γιατί θα μετατραπεί σε μούχλα. Σε περίπτωση που τρυπήσει το τεντόπανο, ράψτε στο σημείο ένα κομμάτι από το ίδιο τεντόπανο (αν είστε προνοητικοί και έχετε κρατήσει) ή ένα κομμάτι καραβόπανο, το οποίο θα έχετε κόψει λίγο μεγαλύτερο από την τρύπα για να μπορεί να στερεωθεί καλύτερα. Σε περίπτωση που η τέντα έχει ξηλωθεί, διορθώστε την ζημία ράβοντας το προβληματικό σημείο με μια σακοράφα, στην οποία θα έχετε περάσει κερένιο σπάγκο.

-Μην αμελείτε όμως και τα μεταλλικά εξαρτήματα της τέντας. Αν προσέξετε σημάδια σκουριάς που θα εμποδίσουν την καλή λειτουργία των τεντών, τρίψτε τα αρχικά με σύρμα και μετά βάψτε τα.

Προληπτικά μπορείτε να εφαρμόζετε στις ενώσεις, λάδι.

-Να θυμάστε πάντα ότι μετά τη βροχή, αφήνουμε την τέντα ανοιχτή να στεγνώσει και όταν φυσάει την τυλίγουμε για να την προστατέψουμε απ’ τον αέρα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.