Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Έχει σχέση η δυσλεξία με την ευφυία;

Έχει σχέση η δυσλεξία με την ευφυία;

fun-educational-games-for-kids

Η δυσλεξία είναι η δυσκολία του παιδιού να εκφράζεται ή να γράψει. Ουσιαστικά είναι μια μαθησιακή δυσκολία που εμφανίζεται με διάφορες μορφές. Η πιο συχνή μορφή είναι η αδυναμία έκφρασης του γραπτού λόγου αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τόσες μορφές δυσλεξίας όσοι είναι και οι δυσλεκτικοί άνθρωποι! Η δυσλεξία''προτιμά'' τα αγόρια, αφού η συχνότητα είναι 3 προς 1 και διεθνώς κυμαίνεται σε ένα ποσοστό 5-15%. Τα αίτια που την προκαλούν είναι πολλά, από οργανικά, νευρικά, κληρονομικά και νοητικά μέχρι κοινωνικά, οικονομικά και ψυχολογικά.

Αυτό πάντως που σίγουρα έχει διαπιστωθεί είναι ότι δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με το βαθμό ευφυιάς του ατόμου. Μπορεί σαφώς ένα πανέξυπνο παιδί να είναι και δυσλεκτικό και το γεγονός αυτό να οφείλεται π.χ σε μεγάλη πίεση στο σπίτι που έχει ως αποτέλεσμα τη δυσφορία του παιδιού. Η ευφυϊα δεν έχει σχέση με τη γραφή ή την έκφραση διαμέσου του λόγου. Υπάρχουν στον κόσμο στρατιές ευφυών ανθρώπων που είναι δυσλεκτικοί και μάλιστα πολλοί με σοβαρής μορφής δυσλεξία. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι δυσλεκτικοί ήταν (μεταξύ πολλών) ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Λεονάρντο Ντα ντα Βίντσι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.