Αρχική Νέα Exile Room: τα παιδιά γίνονται μικροί κινηματογραφιστές

Exile Room: τα παιδιά γίνονται μικροί κινηματογραφιστές

Αν τα κινούμενα σχέδια είναι το Α και το Ω της παιδικής διασκέδασης στο σπίτι σας, τότε είναι καιρός να φτιάξετε τα δικά σας! Το εργαστήριο Μικροί Μάγοι φέρνει τα παιδιά σε άμεση επαφή με τις διάφορες τεχνικές animation παίζοντας, δοκιμάζοντας και δημιουργώντας.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Κυριακή 3, 10, 17 & 24 Φεβρουαρίου

Αυτό το Φεβρουάριο, νέες τεχνικές στο κλασικό πλέον εργαστήριο animation, ανάλογα με τις δεξιότητες των παιδιών. Όπως και στον προηγούμενο κύκλο, τα παιδιά χωρίζονται σε δυο ομάδες, ανάλογα με την ηλικία, ενώ οι ημερομηνίες είναι κοινές για όλους.

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ (Β', Γ' δημ): 12:00 -14:00

Ξεκινώντας από προ-κινηματογραφικά οπτικά παιχνίδια, τα παιδιά πλοηγούνται στην ιστορία των οπτικών μέσων, επιμένοντας στις βασικές αρχές του κινηματογράφου και του animation. Κι όλα αυτά για να κατασκευαστεί ένα καινούριο ταινιάκι! Και για να μην ξεχνιόμαστε, προβάλλονται και μερικές ταινίες ενδιάμεσα για έμπνευση...

Η ομάδα "Μικρού Μήκους" θα πειραματιστεί με το scribble animation, θα φτιάξει δηλαδή ένα ταινιάκι με αφηρημένα σχήματα, χρησιμοποιώντας δακτυλομπογιές, χαρτί και κλωστές, ακολουθώντας τα παιχνιδίσματα ενός μουσικού κομματιού που θα έχουν επιλέξει όλοι μαζί από την αρχή. Σκοπός δεν είναι να διηγηθούμε μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος αλλά να δημιουργήσουμε μια πανέμορφη ταινία που να κεντρίζει τις αισθήσεις!

ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΚΑΡΕ (Δ', Ε', ΣΤ' δημ):15:00 -17:00

Η ομάδα "Κινούμενα Καρέ" θα δημιουργήσει ένα εμπνευσμένο σενάριο, θα κατασκευάσει storyboard και θα δουλέψει με τρισδιάστατα σκηνικά, αλλά και παραδοσιακό animation, ζωγραφισμένο στο χέρι. Θα καταγράψει ήχους, αφηγήσεις και διαλόγους και θα έρθει σε μια πρώτη επαφή με το μοντάζ.

Στο τέλος, κάθε ομάδα θα λάβει ένα DVD με το ταινιάκι της, ενώ θα το ανεβάσουμε ταυτόχρονα καο στο διαδίκτυο για να μπορούν να το δουν φίλοι και γνωστοί!

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Χριστίνα Ντεπιάν www.kinoumeno.gr,
ΚΟΣΤΟΣ 60 Ευρώ (10 θέσεις ανά ομάδα)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 210 3223395 (12:00 - 16:00), 6938994474 info@exilefilms.gr

 Exile Room: Αθηνάς 12, 3ος όροφος, στάση ΜΕΤΡΟ Μοναστηράκι, τηλ 210 3223395, www.exileroom.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.