Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό «Έχω ένα αγοράκι 2 ετών και μας παίρνει πολλή ώρα -μεσημέρι και βράδυ- για να καταφέρουμε να κοιμηθεί...»

«Έχω ένα αγοράκι 2 ετών και μας παίρνει πολλή ώρα -μεσημέρι και βράδυ- για να καταφέρουμε να κοιμηθεί...»

Καλησπέρα σας,

ίσως η ερώτηση μου είναι συνηθισμένη, όμως είμαι πρώτη φορά μαμά και έχω ένα αγοράκι 2 ετών περίπου. Ο ύπνος μας έχει γίνει μαρτύριο, μεσημέρι και βράδυ. Μας παίρνει πολλή ώρα μετά το βραδινό μπάνιο να κοιμηθεί και πάει πολύ αργά (πολλές φορές και μετά τις δέκα). Περάσαμε μια εβδομάδα στο νοσοκομείο τα Χριστούγεννα και μας άλλαξε το πρόγραμμα και την ψυχολογία όλο αυτό, οπότε καταλαβαίνω ότι ίσως αυτή η φάση στρες άλλαξε πολλά, όμως προσπαθούμε να θέσουμε κάποια όρια διότι είναι Φεβρουάριος και νομίζω ότι ο Γιαννάκης έχει επανέλθει. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ώστε η ώρα του ύπνου να είναι πιο ευχάριστη;

Απαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος

Ο ύπνος του παιδιού σε αυτή την ηλικία είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς γονείς. Είναι η φάση που αρχίζουμε να μαθαίνουμε περισσότερο τις αντιδράσεις του παιδιού μας. Ξεχωρίζουμε το κλάμα από την κούραση, από το αίσθημα της πείνας ή από κάποια ενόχληση. Φροντίζουμε η μετάβαση του ύπνου να γίνεται σε μορφή ρουτίνας, προσθέτοντας συνήθειες που το παιδί θα ακολουθεί σταδιακά. Να γίνεται διακριτός ο νυχτερινός ύπνος από τον ημερήσιο, η συσκότιση στο δωμάτιο του, η απαλή μουσική, ο ήρεμος τόνος φωνής, είναι στοιχεία που βοηθούν στη μετάβαση. Ένα μεταβατικό αντικείμενο βοηθά στη χαλάρωση και στην ηρεμία του παιδιού, μπορεί να είναι ένα παιχνίδι, ένα πανί ή ένα ύφασμα που έχει τη μυρωδιά σας.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος
Τηλ: 6936637612 / 211 4048794
www.greekpsychologist.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.