Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Έχω ένα αγοράκι 3 ετών και θα ήθελα να τον γράψω σε κάποια δραστηριότητα γιατί είναι αρκετά κολλημένος πάνω μου...Με τι θα μπορούσα να τον απασχολήσω;"

"Έχω ένα αγοράκι 3 ετών και θα ήθελα να τον γράψω σε κάποια δραστηριότητα γιατί είναι αρκετά κολλημένος πάνω μου...Με τι θα μπορούσα να τον απασχολήσω;"

mother-and-sonΚαλησπέρα. Έχω ένα αγοράκι 3 ετών και θα ήθελα να τον γράψω σε κάποια δραστηριότητα γιατί είναι αρκετά κολλημένος πάνω μου και είναι πολύ ντροπαλός! Δεν πηγαίνει στον παιδικό σταθμό. Είναι πολύ ζωηρός! Με τι θα μπορούσα να τον απασχολήσω;
Σας ευχαριστώ πολύ.

Απαντά η Μπριντάκη Παρασκευή, Ψυχολόγος-Οικογενειακή Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολόγος

Η ηλικία των 3 ετών είναι η πιο δημιουργική. Ενθαρρύνουμε το παιδί να παίξει και να αλληλεπιδράσει μαζί μας. Επιβραβεύουμε οποιαδήποτε προσπάθεια του, το παροτρύνουμε να ολοκληρώσει την δραστηριότητα του χωρίς πίεση. Μαθαίνουμε να χαιρόμαστε μέσα από την διαδικασία του παιχνιδιού. Παράλληλα, το ενθαρρύνουμε να αλληλεπιδράσει και με παιδιά της ηλικίας του παραμένοντας παρατηρητές του παιχνιδιού τους και παρεμβαίνουμε όποτε και εφόσον χρειάζεται πχ. σε μια τυχόν διένεξη απομακρύνουμε τα παιδιά για λίγο δίνοντας χώρο να ηρεμήσουν. Στη συνέχεια, συζητάμε μαζί τους με ηρεμία τί ακριβώς έγινε εξηγώντας τους τον λόγο απομάκρυνσης τους. Αποτρέπουμε να χτυπήσουν ή να χτυπηθούν μεταξύ τους. Στην συνέχεια παροτρύνουμε τη συνέχιση του παιχνιδιού με πιο ομαλό τρόπο.

Παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία των 3 ετών:
• Κουκλόσπιτο
• Παιχνίδια που ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την φαντασία
• Παιχνίδια με την άμμο και το νερό
• Παιχνίδια με την μπάλα

Δραστηριότητες για την ηλικία των 3 ετών:

• Κολύμβηση
Υπάρχουν προσαρμοσμένα τμήματα για αυτή την ηλικία τα οποία στοχεύουν στην ομαλή μετάβαση και την κοινωνικοποίηση τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού της, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση και στην βελτίωση της επαφής τους.

• Πολεμικές Τέχνες
Μαθαίνουν κανόνες πειθαρχίας, σεβασμού, αυτοάμυνας καθώς και τρόπους αντιμετώπισης πιθανών επιθέσεων εκφοβισμού.

• Καλλιτεχνικά Εργαστήρια (θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή)
Μέσω της τέχνης τα παιδιά μαθαίνουν να εξοικειώνονται με τον κόσμο γύρω τους και την δημιουργική σκέψη. Ενισχύουν την έκφραση συναισθήματος και δημιουργικής φαντασίας.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος-Οικογενειακη Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολογος
Site: www.greekpsychologist.com
Email: evi_mprintaki@yahoo.gr
Τηλ.: 6936637612


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.