Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "Έχω ένα ακίνητο στο όνομά μου και ο ενοικιαστής πρότεινε να μην δηλώσουμε στην εφορία ότι το νοικιάζει..."

"Έχω ένα ακίνητο στο όνομά μου και ο ενοικιαστής πρότεινε να μην δηλώσουμε στην εφορία ότι το νοικιάζει..."

Καλησπέρα σας. Έχω ένα ακίνητο στο όνομά μου, μια αποθήκη και έχει βρεθεί ένας ενοικιαστής ο οποίος με ρώτησε μήπως δεν το δηλώσουμε στην εφορία ότι το νοικιάζει. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σε κάθε περίπτωση;

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Ασφαλώς πρέπει να δηλωθεί η μίσθωση, γιατί η παράλειψη της δήλωσης συνιστά φοροδιαφυγή που είναι ποινικό αδίκημα και συνεπώς δεν μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε υπέρ των πλεονεκτημάτων μίας διαδικασίας που αν δεν γίνει συνιστά ποινικό αδίκημα.

Γιάννης Π. Αλαβάνος

Δικηγόρος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
+30210 3816555, +306932618706,
fax: +30210 3816555
Email: jalavano@otenet.gr
Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.