Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "Έχω ένα γιο που θα πάει Α' δημοτικού. Στην ίδια τάξη και στο ίδιο τμήμα θα πάει και η α' ξαδέλφη του... Θα ήταν σκόπιμο να αλλάξουμε τμήμα στο γιο μου;"

"Έχω ένα γιο που θα πάει Α' δημοτικού. Στην ίδια τάξη και στο ίδιο τμήμα θα πάει και η α' ξαδέλφη του... Θα ήταν σκόπιμο να αλλάξουμε τμήμα στο γιο μου;"

Little-boy-and-girl-with-their-

Kαλησπέρα σας,

Έχω ένα γιο που θα πάει α' δημοτικού.  Στην ίδια τάξη και στο ίδιο τμήμα θα πάει και η α' ξαδέλφη του, δηλαδή η κόρη του κουνιάδου μου. Με την οικογένεια του κουνιάδου μου μένουμε στην ίδια πολυκατοικία όπως επίσης και τα εξοχικά σπίτια μας είναι στον ίδιο χώρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά μας να περνούν πολύ χρόνο μαζί με παιχνίδι και παρέα. Τώρα όμως που θα ξεκινήσουν τα σχολεία και θα είναι και στην ίδια τάξη, έχω την ανησυχία ότι μπορεί να δημιουργηθούν ανταγωνισμοί μεταξύ τους, αντιζηλίες ίσως και μικρές "προδοσίες" που θα επηρεάσουν τη σχέση και τη ψυχολογία τους. Κάποιες φορές μπορεί και τη δική μας, των ενηλίκων. Ο άνδρας μου λέει να μην ανησυχώ όμως δεν σας κρύβω ότι αυτό το ζήτημα με απασχολεί αρκετά.  Πιστεύετε ότι θα ήταν σκόπιμο να προσπαθήσουμε να μπούμε στη διαδικασία να αλλάξουμε τμήμα στο γιο μου;

Ευχαριστώ

Aπαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος - Οικογενειακή Θεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος

"Ή κοινωνικοποίηση αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην αναπτυξιακή εξέλιξη των παιδιών σας. Το να ενταχθούν σε διαφορετικά τμήματα θα δώσει ευκαιρία στα παιδιά σας να αλληλεπιδράσουν σε νέα ερεθίσματα χωρίς να έχουν την "ασφάλεια" της ήδη υπάρχουσας σχέσης. Εάν εντούτοις παραμείνουν στο ίδιο τμήμα τα ίδια τα παιδιά σας θα πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται την σχέση τους. Εσείς θα χρειάζεται απλά να παρατηρείτε, αποφεύγοντας να πάρετε θέση σε τυχόν διαπληκτισμούς τους ή παρεξηγήσεις που μπορεί να προκύψουν."

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος-Οικογενειακή Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολόγος
6936637612/ 2155300652
www.greekpsychologist.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.