Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Έχω κάποιες απορίες σχετικά με το σεξ. Σε ποιoν από τους δύο γονείς μου πρέπει να μιλήσω για αυτά που με προβληματίζουν;

Έχω κάποιες απορίες σχετικά με το σεξ. Σε ποιoν από τους δύο γονείς μου πρέπει να μιλήσω για αυτά που με προβληματίζουν;

tumblr_inline_mkpencMxE11qz4rgpΑν έχεις απορίες σχετικά με το σεξ, τη σεξουαλικότητα ή το σώμα σου, μπορείς να μιλήσεις για τα ζητήματα αυτά με το γονέα του ιδίου φύλου, δηλαδή με τη μητέρα σου. Η μητέρα σου έχει και η ίδια βιώσει τα στάδια που βρίσκεσαι τώρα και μπορεί να σε καταλάβει και να σε βοηθήσει. Ακόμη και αν δε γνωρίζει να σου απαντήσει σε κάτι, μπορείτε μαζί να αναζητήσετε απαντήσεις στις απορίες σου, μέσα από αξιόπιστες πηγές, όπως ένα επιστημονικό βιβλίο ή ζητώντας τη γνώμη ενός ειδικού. Αν προβληματίζεσαι μήπως νιώσεις αμηχανία μιλώντας μαζί της για τα ζητήματα αυτά, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι αυτό το ενδεχόμενο δε θα σας εμποδίσει να κάνετε μια εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση, που θα ενισχύσει τη μεταξύ σας επικοινωνία και σχέση. Σε περίπτωση που μεγαλώνεις σε περιβάλλον που η μητέρα απουσιάζει ή δεν υπάρχει, τότε μπορείς να απευθυνθείς για ότι σε προβληματίζει γύρω από τη σεξουαλικότητά σου σε μια γυναίκα από το συγγενικό σου περιβάλλον (π.χ. θεία) με την οποία αισθάνεσαι ότι μπορείς να επικοινωνήσεις.
Επίσης, είναι καλό να είσαι επιφυλακτική σε πληροφορίες που παίρνεις από πηγές που μπορεί να μην έχουν αξιόπιστη εγκυρότητα, όπως φίλοι ή το internet. Πράγματι, είναι πιθανό να λάβεις ανακριβείς πληροφορίες που θα σου δημιουργήσουν επιπρόσθετη ανασφάλεια και περισσότερο άγχος και φόβο για το σεξ.

Απόσπασμα απο το βιβλίο "100 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για τον Γονιό, το Παιδί και τον Έφηβο"

Θάνος Ασκητής
Νευρολόγος-Ψυχίατρος


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.