Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Έχω πάρει κιλά και θέλω να τα χάσω άμεσα. Πόσες θερμίδες πρέπει να λαμβάνω ημερησίως;

Έχω πάρει κιλά και θέλω να τα χάσω άμεσα. Πόσες θερμίδες πρέπει να λαμβάνω ημερησίως;

diet_fail

Η αναγνώστριά μας Κ.Λ. έστειλε την ακόλουθη ερώτηση "Το τελευταίο 6μηνο κατάφερα να πάρω 7 κιλά τα οποία θέλω να ξεφορτωθώ σε 3 βδομάδες. Θα ήθελα να με συμβουλεύσετε πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνω ημερησίως για να επανέλθω στο αρχικό μου βάρος;". Η διατροφολόγος Κατερίνα Πετροβασίλη διευκρινίζει ότι τα 7 κιλά είναι λίγα αλλά το πρόβλημα στην απώλειά τους έγκειται στο ότι έχει θέσει ελάχιστο χρονικό διάστημα ως όριο.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ακολουθήσει το άτομο που επιθυμεί να χάσει βάρος είναι να προσέχει περισσότερο το διατροφικό του πρόγραμμα όχι μόνον ως προς τις τροφές αλλά και την συχνότητα με την τρέφεται. Ειδικότερα, καλό θα είναι να τρέφεται με τουλάχιστον 5 γεύματα ημερησίως, μη παραλείποντας το βασικότερο γεύμα της ημέρας, το πρωινό. Επιπροσθέτως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού καθώς και την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με ταυτόχρονο περιορισμό των ποσοτήτων αλατιού καθώς και των αναψυκτικών.

Το προτεινόμενο διατροφικό πρόγραμμα θα πρέπει να συνδυαστεί με αεροβική άσκηση (διάδρομος, περπάτημα, κολύμβηση) και με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.