Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο Έχω πολύ άσχημη σχέση με τον άντρα μου. Σε περίπτωση διαζυγίου, τι γίνεται με τα παιδιά;

Έχω πολύ άσχημη σχέση με τον άντρα μου. Σε περίπτωση διαζυγίου, τι γίνεται με τα παιδιά;

Divorce

Ερώτηση

Θα ήθελα τη βοήθειά σας, γιατί φοβάμαι να πάω η ίδια σε κάποιον δικηγόρο, καθώς φοβάμαι ότι ο άνδρας μου ελέγχει κάθε μου βήμα. Γι' αυτό, ζητώ τη βοήθειά σας. Πριν από 6 χρόνια γνώρισα και παντρεύτηκα τον άντρα μου. Σήμερα έχουμε 2 παιδιά. Στο πρώτο μας παιδάκι ήταν όλα καλά. Ζούμε σε μια κλειστή κοινωνία και έχουμε ένα μικρό καφέ-μπαρ. Δούλευα μέρα-νύχτα και η κούρασή μου ήταν μεγάλη. Ο άντρας μου δεν με βοηθούσε καθόλου. Έφευγε, πήγαινε βόλτες, έδινες διαταγές. Επειδή είχε ασκήσει κάποιες φορές σωματική βία μπροστά μου τον φοβόμουν. Ήταν πολύ αδιάφορος με μένα και συνεχώς με μείωνε.

Ο κουμπάρος που μας πάντρεψε και βάφτισε το παιδί ερχόταν στο μαγαζί καθημερινά και γρήγορα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον άνδρα μου. Προσπάθησε να με προσεγγίσει ερωτικά, αλλά ποτέ δεν ενέδωσα. Αν και σε αυτή τη δύσκολη θέση που βρισκόμουν, θα ήταν εύκολο να ενδώσω για να βρω καταφύγιο. Το μόνο που υπήρξε μεταξύ μας ήταν κάποια μηνύματα και τηλεφωνήματα. Όχι κάτι ερωτικό όμως.

Ο άντρας μου τα έμαθε όλα αυτά κάποια στιγμή και ενώ από τότε προσπαθώ να τον πείσω ότι δεν έγινε κάτι ερωτικό μεταξύ μας, εκείνος επιμένει ότι τον απάτησα. Κάναμε ένα δεύτερο παιδί νομίζοντας ότι θα διορθωνόταν η κατάσταση, αλλά είναι χειρότερα τα πράγματα. Μαλώνουμε και βριζόμαστε μπροστά στα παιδιά. Νιώθω ότι έχω χάσει κάθε έλεγχο των νεύρων μου και ξεσπάω στα παιδιά μου - αυτό είναι που με πονάει περισσότερο. Χρειάζομαι τη συμβουλή ενός δικηγόρου για να μου πει αν τα παιδιά μου μπορούν να μείνουν μαζί μου. Με απειλεί ότι θα μου πάρει τα σπλάχνα  μου. Πείτε μου σας παρακαλώ τι να κάνω.
Απάντηση

Οπωσδήποτε πρέπει να καταφύγετε σε δικηγόρο, ο οποίος ψύχραιμα και σύμφωνα με αυτά που προβλέπει ο νόμος, μελετώντας τη συγκεκριμένη υπόθεσή σας και το σημαντικότερο, συζητώντας με το δικηγόρο του συζύγου σας, θα διεκπεραιώσει τις απαραίτητες διαδικασίες και θα σας διασφαλίσει σε όλα τα θέματα. Η επιμέλεια των ανηλίκων παιδιών ανατίθεται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις στη μητέρα τους και επομένως δεν θα πρέπει να ανησυχείτε γι’ αυτό. Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου πάντοτε αποφασίζει με γνώμονα, το συμφέρον των ανηλίκων παιδιών και γι’αυτό δεν θα πρέπει να ανησυχείτε.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555,+306932618706,

fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.