Αρχική Σχολή Γονέων «Έχω χωρίσει, μένω με τους γονείς μου και κάνουν όλα τα χατίρια στα παιδιά»

«Έχω χωρίσει, μένω με τους γονείς μου και κάνουν όλα τα χατίρια στα παιδιά»

«Πρόσφατα πήρα διαζύγιο και μένω με τα δύο παιδιά μου στο σπίτι των γονιών μου. Αλλά εκείνοι από τότε που χώρισα τους κάνουν όλα τα χατίρια με αποτέλεσμα να χάνονται τα όρια. Κι εγώ όμως είμαι πιο ελαστική σε σχέση με το παρελθόν γιατί θεωρώ ότι είναι μια δύσκολη περίοδο γι’ αυτά. Κάνω καλά;»

Απαντά η Αλεξάνδρα Καππάτου, Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος - Συγγραφέας

Αναμφίβολα είναι δύσκολη, πρωτόγνωρη και συναισθηματικά φορτισμένη αυτή η περίοδος τόσο για σας όσο και τα παιδιά σας. Είναι απόλυτα κατανοητή η ελαστικότητά σας, ωστόσο δεν τα βοηθά ούτε τους απαλύνει τον πόνο από το διαζύγιο. Η οριοθέτηση και η συνέχεια του τρόπου διαπαιδαγώγησης που είχατε πριν το χωρισμό βοηθούν σημαντικά στη δημιουργία κλίματος ασφάλειας. Τα παιδιά χρειάζονται σταθερότητα, υποστήριξη, ενασχόληση, διαθεσιμότητα, τρυφερότητα και από τους δύο γονείς. Παράλληλα η στήριξη, η φροντίδα, η συνεργασία και η τήρηση της κοινής γραμμής διαπαιδαγώγησης, την οποία εσείς έχετε καθορίσει, από την γιαγιά και τον παππού είναι ανεκτίμητες προκειμένου να μη τους δημιουργείται σύγχυση. Δίνετε τους ευκαιρίες να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να τα διαβεβαιώνετε ότι θα είστε πάντα κοντά τους και οι δύο γονείς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.