Αρχική InfoMommy Υγεία Ευερέθιστο έντερο; Η μέντα θα σας ανακουφίσει

Ευερέθιστο έντερο; Η μέντα θα σας ανακουφίσει

ment

Η μέντα (Μentha piperita) και το αιθέριο έλαιό της αναδείχτηκαν από τις πλέον αποτελεσματικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου.

Η έρευνα έγινε σε 2.500 ασθενείς του βρετανικού Νοσοκομείου «St. James’s», και δημο-σιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό «British Medical Journal».

Είναι αξιοσήμαντο ότι το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου -χαρακτηριστικά συμπτώματα του οποίου είναι ο πόνος στην κοιλιά, το φούσκωμα και η εναλλαγή δυσκοιλιότητας και διάρροιας- ταλαιπωρεί το 5-20% του πληθυσμού.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη μέντα:

Βράστε ένα ποτήρι νερό και ρίξτε μέσα 1 κουταλάκι μέντα. Αφήστε το σκεπασμένο για 7-10΄.

Πίνετε 2 φλιτζάνια την ημέρα μετά το φαγητό για 2 εβδομάδες.

Εναλλακτικά, κάνετε επαλείψεις με αιθέριο έλαιο μέντας 2 φορές την ημέρα στην κοιλιά σας, αριστερόστροφα, όταν είστε νηστικοί και όταν δεν πονάτε (σε 10 ml αμυγδαλέλαιο, ρίχνετε 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας).

Μην το χρησιμοποιήσετε εάν κάνετε ομοιοπαθητική, γιατί παρεμποδίζει τη δράση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.