Αρχική Περιβάλλον Εύκολες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά

Εύκολες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά

Τα παιδιά στο σπίτι είναι fans της ανακύκλωσης και με τον ενθουσιασμό τους παρασύρουν όλους τους υπόλοιπους. Τώρα το καλοκαίρι, όμως, που ο ελεύθερος χρόνος είναι αρκετός, μπορούμε κάποια υλικά να τα χρησιμοποιήσουμε για διασκεδαστικές κατασκευές.

Πριν πάμε τα ανακυκλώσιμα υλικά μας στον Μπλε κάδο της γειτονιάς, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε οτιδήποτε από τα ήδη χρησιμοποιημένα υλικά μας. Με φαντασία, διάθεση και μεράκι μπορούμε να μετατρέψουμε τα άδεια κεσεδάκια από γιαούρτια σε ένα μικρό φυτώριο, τα ρολό από το χαρτί υγείας να γίνουν μια καταπληκτική μολυβοθήκη, το άδειο γυάλινο βάζο να μετατραπεί σε ένα υπέροχο κηροπήγιο, μια χαρτοσακούλα να μεταμορφωθεί σε μια γαντόκουκλα για κουκλοθέατρο κ.ά. Σημειώστε ότι θα χρειαστείτε ακόμη έξτρα κόλλες χαρτιού και μπογιές. Εκτός από τη διέγερση της φαντασίας, δίνεται και μια διέξοδο στις καλλιτεχνικές τάσεις του παιδιού, ελέγχονται και συντονίζονται οι λεπτές κινήσεις των χεριών του, ενώ παράλληλα τα παιδιά μαθαίνουν να μην κάνουν υπερκατανάλωση αγαθών χρησιμοποιώντας ξανά και ξανά το κάθε αγαθό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.