Eύκολες συνταγές για τις μέρες που δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε

Αν έχετε οικογένεια και παιδιά τότε σίγουρα αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα προβληματίζεστε για το τι θα μαγειρέψετε, ειδικά αν γυρίζετε αργά στο σπίτι μόλις ή όλη την ημέρα τρέχετε σε υποχρεώσεις και δεν προλάβαίνετε ούτε να σκεφτείτε το μαγείρεμα.

Για να σας βγάλουμε από τη δύσκολη θέση της αναζήτησης σας παρουσιάζουμε 5 συνταγές που θα μπορούσαν να συνοδεύσουν γευστικότατα τα βράδια της γεμάτης και κουραστικής εβδομάδας σας.

Ζυμαρικά με γαρίδες και λαχανικά

Υλικά:

500γρ. Spaghetti fusilli (βίδες)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 πράσα (κρατήστε μόνο τη ρίζα), κομμένα κατά μήκος

500γρ. γαρίδες καθαρισμένες

Ξύσμα από ένα λεμόνι

¾ της κούπας κρέμα γάλακτος

280 γρ. σπανάκι baby

Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίξτε τα και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο  σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα πράσα με μισή κουταλιά αλάτι και λίγο πιπέρι. Αφήστε τα να μαλακώσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 3 με 5 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε συχνά, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν καλά.

Στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι και αφήστε τα να σιγοβράσουν ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι η κρέμα να δέσει ελάχιστα, για περίπου 1 ή 2 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες και το σπανάκι στο μείγμα και ανακατέψτε όλα τα υλικά.

Πίτσα μαργαρίτα

Υλικά:

Για την βάση:

300γρ. αλεύρι για ψωμί

1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

200ml ζεστό νερό

Για τη σάλτσα:

100ml πολτός τομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός αποξηραμένος

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Για το topping:

125γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες

1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα

1 χούφτα τοματάκια cherry κομμένη στα δύο

1 χούφτα φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αρχικά, φτιάξτε τη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέστε το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη. Ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, σκεπάστε την και αφήστε στην άκρη. Στο μεταξύ φτιάξτε τη σάλτσα, ανακατεύοντας τον πελτέ τομάτας, το σκόρδο και τον βασιλικό. Αλατοπιπερώστε και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου όσο θα ανοίγετε τη ζύμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε την ζύμη σε δύο, λεπτές στρογγυλές βάσεις και τοποθετήστε τις σε ρηχά ταψιά με αλευρωμένο χαρτί ψησίματος, γυρίζοντας το φύλλο στις άκρες προς τα μέσα. Προσέξτε η ζύμη σας να είναι αρκετά λεπτή, γιατί θα φουσκώσει στο ψήσιμο.

Απλώστε τη σάλτσα, το τυρί, τα τοματάκια και το βασιλικό πάνω στη ζύμη, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε στους 240ο στον αέρα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να έχετε μία τραγανή πίτσα.

Σαλάτα με γαλοπούλα και λαχανικά

Υλικά:

Για τη σαλάτα:

Φέτες γαλοπούλας κομμένες ή βρασμένη γαλοπούλα σε κομμάτια ( η ποσότητα εξαρτάται από τις δικές σας προτιμήσεις)

1 καρότο, λεπτοκομμένο

100γρ. ραδίκια, κομμένα στη μέση

Ψιλοκομμένος βασιλικός

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες

1 μαρούλι, κομμένο

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 αγγούρι κομμένο σε ψιλές φέτες

200γρ. τομάτες baby, κομμένες στα δύο

50γρ. φιστίκια Αιγίνης, κομμένα στη μέση

Για το dressing:

¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 1 λεμόνι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 κουταλιες της σούπας ξίδι

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

χυμό από ½ λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Για το dressing, ανακατέψτε όλα τα υλικά πολύ καλά και περιχύστε με αυτά τη σαλάτα.

Τραγανή σπανακοτυρόπιτα

Υλικά:

Σπανακόπιτα

200γρ. σπανάκι

175 γρ. λιαστές τομάτες

100γρ. τυρί φέτα

2 αυγά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βράστε με ελάχιστο νερό και για λίγη ώρα το σπανάκι (μέχρι να μαλακώσει λιγάκι). Αφήστε το λιγάκι να κρυώσει και στη συνέχεια στραγγίξτε όσο νερό περισσεύει και κόψτε το σε χοντρά κομμάτια. Κόψτε επίσης τις τομάτες σε μεγάλα κομμάτια και ανακατέψτε τις καλά σε ένα μπολ με το σπανάκι, τη φέτα και τα αυγά.

Ανοίξτε με προσοχή το ένα φύλο κρούστας μέσα ένα λαδωμένο ταψί. Λαδώστε το ελάχιστα και από πάνω και τοποθετήστε λίγο από το μείγμα πάνω στο φύλλο. Συνεχίστε με το δεύτερο και τρίτο φύλλο και κάντε την πίτα όσες στρώσεις εσείς θέλετε. Προγραμματίστε τον φούρνο στους 180ο και ψήστε την πίτα για περίπου 30 λεπτά μέχρι το φύλλο να χρυσίσει και να γίνει τραγανό.

Ομελέτα φούρνου

Υλικά:

2 κούπες γάλα

10 αυγά

1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

1 κούπα ζαμπόν σε κύβους

¼ της κούπας φύλλα μαϊντανού

1 κουταλάκι αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο και λαδώστε ελαφρά ένα ταψί. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ με το γάλα. Προσθέστε το τυρί, το ζαμπόν και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε και μεταφέρετε στο ταψί.

Ψήστε για 45 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι το πάνω μέρος έχει χρυσίσει. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά και μετά σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Πισπιρίγκου: Η αναπαράσταση δείχνει, ότι η Μαλένα, δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια

67 μέλη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου

Ροή Ειδήσεων