Αρχική InfoDad Ευνοϊκή ρύθμιση για νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε μονογονεϊκές οικογένειες

Ευνοϊκή ρύθμιση για νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε μονογονεϊκές οικογένειες

afthereta
Το πρόστιμο, πρόστιμο, αλλά θα αρκεί η καταβολή μόνο του 30% ώστε να μπορέσουν οι μονογονεϊκές οικογένειες να νομιμοποιήσουν αυθαίρετα κτίσματα, εφόσον πρόκειται για πρώτη κατοικία. Αυτό προστέθηκε στις νομοτεχνικές βελτιώσεις στον νέο νόμο για τα αυθαίρετα που κατατέθηκε χτες στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Στ. Καλαφάτης.

Ακόμη, σύμφωνα με το νέο νόμο, όσον αφορά τους έλληνες πολίτες μουσουλμάνους που έχουν εγκατασταθεί στη Θράκη, θα καταβάλουν 20% του ειδικού προστίμου για τη νομιμοποίηση της κύριας κατοικίας τους και σε περίπτωση ελλείψεως τίτλων ιδιοκτησίας, τα δικαιολογητικά θα καθοριστούν αργότερα με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις υπαγωγής στον νέο νόμο αυθαιρέτων κτισμάτων ή μεταβίβασης αυτοτελών νέων αυθαίρετων κτισμάτων χωρίς την έκδοση άδειας, τα οποία κατασκευάστηκαν μετά τις 28.7.2011, στον αρμόδιο μηχανικό θα επιβάλλεται οριστική παύση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος έπειτα από απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος καθώς και διαγραφή από οποιοδήποτε μητρώο επαγγέλματος μηχανικού ύστερα από απόφαση του ειδικού γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.