Αρχική InfoSchool Δημοτικό Ευχές Ιερωνύμου προς εκπαιδευτικούς και μαθητές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ευχές Ιερωνύμου προς εκπαιδευτικούς και μαθητές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

8b214be7352f5a61265b37b09d9275f5Παράκληση και προτροπή προς τους εκπαιδευτικούς να διδάξουν την αλήθεια μαζί με τη σοφία απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Μυείστε τα παιδιά στην αναζήτηση της γνώσης, στην ανακάλυψή της, στην κριτική και στην αμφισβήτησή της», τονίζει στο σχετικό μήνυμά του προς τους εκπαιδευτικούς, διότι «...Η πίστις μας δεν εστερεώθη από αμαθείς αγίους, αλλά από σοφούς και πεπαιδευμένους».

Μάλιστα, επισημαίνει ότι σήμερα που ζούμε «στους ερημικούς δρόμους των γκρίζων συνοικιών των χαμένων καιρών.» της άγνοιας, της έμφασης στο αποτέλεσμα, της απώλειας του παρελθόντος και της παρεμπόδισης του μέλλοντος,είναι αναγκαίο να αντισταθούμε σε αυτή τη δυσοίωνη εξέλιξη.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιπρόσθετα, εκφράζει την επιθυμία του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων «να προτρέψω όλους και όλες σας να αντισταθείτε σε κάθε ρεύμα ηττοπάθειας και μιζέριας, που απειλεί τη νιότη σας και τον ενθουσιασμό σας και να αγωνισθείτε με όρεξη και διάθεση για τον καταρτισμό σας. Η κατάκτηση της γνώσης και της αρετής ας είναι το καλύτερο εφόδιό σας για να είστε όχι μόνον ισάξιοι των Ευρωπαίων συμμαθητών σας, αλλά και πρωτοπόροι στην επιστήμη, στην καινοτομία, στην πρόοδο».

Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δηλώνει ότι θέλει να ενώσει και τις δικές του ευχές «με τις προσπάθειες των καλών δασκάλων σας και των αγαπητών γονέων σας, ώστε η νέα σχολική χρονιά να φέρει σε όλους και όλες πολλούς καρπούς, χαρά, επιτυχία και μαζί το μεγάλο αγαθό της παιδείας».

Τέλος, δίνει σε όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.