Αρχική Καλοκαιρινός Οδηγός Επιβίωσης Φαγητό στην παραλία; Πώς να συντηρήσετε τα τρόφιμα

Φαγητό στην παραλία; Πώς να συντηρήσετε τα τρόφιμα

beach-snackΟ υδράργυρος έχει φτάσει στα ύψη και πλέον περνάτε όλο και περισσότερες ώρες στην παραλία. Μπορεί να έχετε προνοήσει για τη διατροφή σας, παίρνοντας μαζί σας υγιεινά σνακ, όμως θυμηθείτε ότι η αυξημένη θερμοκρασία αυξάνει και τη δραστηριότητα των βακτηρίων που μπορούν να αλλοιώσουν τα τρόφιμα. Και επειδή κανείς δε θα ήθελε οι αναμνήσεις του φετινού καλοκαιριού να αφορούν κάποιου είδους τροφική δηλητηρίαση, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που μάς δίνει η κ. Τζόβα ΕλίζαΔιαιτολόγος – Διατροφολόγος προκειμένου να διατηρήσετε το φαγητό σας φρέσκο και ασφαλές όσο βρίσκεστε στη θάλασσα.

Προκαταψύξτε τα τρόφιμα που θα πάρετε μαζί σας

Να θυμάστε ότι τα τρόφιμα που βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου δεν είναι δυνατό να ψυχθούν όταν τα βάλετε στο φορητό ψυγείο. Αντίθετα, τα προκατεψυγμένα τρόφιμα διατηρούνται καλύτερα και για περισσότερη ώρα, καθώς «καταναλώνουν» λιγότερο πάγο από το ψυγειάκι που θα κρατάτε στη μικρή σας απόδραση. Ετοιμάστε λοιπόν από το προηγούμενο βράδυ τα τρόφιμα που θα πάρετε μαζί σας, όπως για παράδειγμα οι σαλάτες και τα σάντουιτς, και βάλτε τα στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας για να πέσει η θερμοκρασία τους. Το πρωί πριν φύγετε τοποθετήστε τα στο φορητό ψυγείο και φροντίστε να διατηρηθούν στους 4°C. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τοποθετείστε το ψυγείο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και αν επιθυμείτε τυλίξτε το με μία πετσέτα.

Όχι ένα, αλλά δύο.

Και αναφερόμαστε στα ψυγεία. Καλό είναι να παίρνετε μαζί σας στη θάλασσα δύο μικρά ψυγειάκια. Ένα για τα τρόφιμα και ένα για τα ροφήματα. Και αυτό διότι το ψυγείο με τα ποτά συνήθως το ανοίγουμε πιο συχνά με αποτέλεσμα να χάνει πολύ γρηγορότερα τη θερμοκρασία του. Τοποθετήστε τα και τα δύο σε σκιερό μέρος και στο ψυγείο με τα φαγητά μη βάλετε πάγο, αφού καλό είναι τα παγάκια να μην έρχονται απευθείας σε επαφή με τα τρόφιμα. Επιπλέον μπορείτε να τοποθετήσετε από την προηγούμενη στην κατάψυξη χυμούς (που περιέχονται σε χάρτινη συσκευασία), αλλά και μπουκαλάκια με νερό (γεμισμένα μέχρι τα 2/3 του όγκου τους) για να κρατηθούν δροσερά για περισσότερη ώρα.

j0422603Αποθηκεύστε κατάλληλα

Βάλτε τα σνακ σας σε αεροστεγή σακουλάκια που κλείνουν στο πάνω μέρος τους και όχι σε σακούλες που απλώς διπλώνουν. Όταν έρθει η ώρα του φαγητού καλό θα ήταν να στρώσετε ένα μικρό και καθαρό τραπεζομάντιλο προκειμένου να αποφύγετε την επαφή των τροφίμων με την άμμο, συνεπώς και με τους μικροοργανισμούς.

Όχι, μη δοκιμάσετε

Η δοκιμή των τροφίμων δε θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν είναι ασφαλή προς κατανάλωση. Θυμηθείτε ότι τα τρόφιμα που παραμένουν σε ένα φορητό ψυγείο μπορούν να καταναλωθούν μόνο εάν είναι δροσερά στην αφή και όταν το ψυγείο και οι παγοκύστες παραμένουν παγωμένα. Αν έχετε οποιαδήποτε υποψία ότι έχουν αλλοιωθεί, πετάξτε τα αμέσως, χωρίς να τα βάλετε στο στόμα σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.