Φακές με ντοματίνια

Ένα πρωτότυπο και ελαφρύ πιάτο, γεμάτο βιταμίνες!

Θα χρειαστούμε:

1/4 κ. φακές ψιλές

5κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες

1/2 κ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

3 κ.γ. σουμάκ

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αδειάζουμε τις φακές σε έν αμπολ και το γεμίζουμε με άφθονο κρύο νερό, ώστε να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 2 ώρες. Κατόπιν τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα μαζί με λίγο αλάτι. Γεμίζουμε το σκεύος με τόσο βρασκό νερό ώστε να καλύπτει τις φακές και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου για 15′ μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν . Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν καλά τα υγρά τους. Ρίχνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά ώστε να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι αφού το έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες και το σοτάρουμε για 8′ μέχρι να μαλακώσει και να πάρει διάφανο χρώμα ανακαταεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις φακές, τα ντοματίνια , 2 κ.γ. σουμάκαλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα και σερβίρουμε τις φακές σε πιάτα πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο σουμάκ.