Αρχική InfoTeens Υγεία Φακοί επαφής με αντηλιακή προστασία: Στιλ και προστασία πάνε μαζί!

Φακοί επαφής με αντηλιακή προστασία: Στιλ και προστασία πάνε μαζί!

crizal-forte-uv660Η εταιρεία Essilor παρουσίασε τους πρώτους αντηλιακούς οφθαλμικούς φακούς που εξουδετερώνουν την ακτινοβολία UV η οποία συνδέεται με την πρόκληση καταρράκτη, την εκφύλιση της ώχρας κηλίδας του ματιού και άλλες σοβαρές οφθαλμολογικές παθήσεις. Σχετικές έρευνες διεξάγονταν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Η απόλυτη προστασία των ματιών και εξασφάλιση αντηλιακής προστασίας ειδικά σε περιοχές με έντονη ηλιοφάνεια, είναι αναγκαία. Αυτό το γεγονός καταδείχθηκε ακόμα και στις επιχειρήσεις των αμερικανικών και των συμμαχικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Κόλπου, αφού όσοι φορούσαν φακούς επαφής αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα λόγω των αντίξοων συνθηκών.

download (1)Η εταιρεία κατάφερε να προσαρμόσει τον νέο δείκτη προστασίας E-SPF (Eye-Sun Protection Factor) στους φακούς επαφής ο οποίος λειτουργεί όπως ο δείκτης αντηλιακής προστασίας SPF για τα προϊόντα προστασίας του δέρματος. Όσο υψηλότερος είναι, τόσο καλύτερος είναι ο βαθμός προστασίας (π.χ.: Ε-SPF 25: Προστασία των ματιών 25 φορές περισσότερο απ' ό,τι χωρίς τη χρήση γυαλιών).

Παρατηρήθηκε κατ' αρχήν ότι ακόμη και όταν δεν έχουμε άμεσα έκθεση στο φως του ήλιου, εισπράττουμε το 40% της ακτινοβολίας UV. Μέχρι σήμερα οι μετρήσεις αποκοπής της ακτινοβολίας UV στους φακούς οράσεως και ηλίου λάμβαναν υπ' όψη μόνο την απορρόφηση της ακτινοβολίας που εισέρχεται από την εξωτερική επιφάνεια του φακού.

Επιστημονικές έρευνες έδειξαν πως έως και 50% της ακτινοβολίας UV εισέρχεται στα μάτια πλευρικά, αλλά και από τις ανακλάσεις στην εσωτερική επιφάνεια των φακών. Η προηγμένη τεχνολογία της επίστρωσης Crizal Forte UV (με δείκτη Ε-SPF) για λευκούς φακούς οράσεως και Crizal Sun UV (με δείκτη Ε-SPF) για οφθαλμικούς φακούς ηλίου, εκτός από τις ακτίνες UV που μέχρι σήμερα απορροφούνταν από την εξωτερική επιφάνεια του φακού, ενισχύει την προστασία, αποτρέποντας και την ακτινοβολία UV που ανακλάται και από την εσωτερική επιφάνειά του.

 


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.