Αρχική InfoDad Φαρμασέρβ-Λίλλυ&Βιανέξ: Συνεργασία για την κυκλοφορία αντιβιοτικού στην Κίνα

Φαρμασέρβ-Λίλλυ&Βιανέξ: Συνεργασία για την κυκλοφορία αντιβιοτικού στην Κίνα

Giannakopoulos
Την αρχή μιας νέας εποχής για τη χώρα μας και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία σηματοδοτεί η προώθηση στην Κίνα ενέσιμων αντιβιοτικών φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που παρασκευάζονται στη χώρα μας και αναμένεται να φτάσουν τα 10.000.000 φιαλίδια ετησίως μέχρι το 2019. Η τριμερής συμφωνία, που υπεγράφη πριν από 16 μήνες, προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα εξαχθούν στην Κίνα 2.000.000 φιαλίδια του ενέσιμου αντιβιοτικού βανκομυκίνης της Lilly, 6.000.000 το 2015 και 6.300.000 φιαλίδια το 2016.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συνεργασία αυτή αποτελεί μόνο την αρχή. Ήδη στον προγραμματισμό της εταιρείας περιλαμβάνεται η παραγωγή και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα, με σκοπό την εξαγωγή τους σε τρίτες χώρες.

Το φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα αποτελεί ένα ενέσιμο αντιβιοτικό της Lilly το οποίο παρασκευάζεται στην Ελλάδα από το εργοστάσιο Γ' της ΒΙΑΝΕΞ και μέχρι το 2019 αναμένεται να έχει κερδίσει τουλάχιστον το 50% του μεριδίου της κινεζικής αγοράς, μιας και έως τότε ο αριθμός των εξαγωγών αναμένεται να αγγίξει τα 10 εκατομμύρια φυαλλίδια ετησίως.

Τις παραπάνω ανακοινώσεις έκαναν ο Πρόεδρος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥκαι του Φαρμακευτικού Φόρουμ EPhForTτου ΕΒΕΑ, Διονύσης Φιλιώτης, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, Σπύρος Φιλιώτης,ο Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος Lilly Europe, Australia & Canada, Andrew Hotchkiss,ο Αντιπρόεδρος Lilly Finance, Strategy & Business Development China,Richard Johnathan Parsons και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη, Δρ. Ευγένιος Καλπύρης.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Βορίδης είπε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία –ελληνικές ή πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα– ενώ υπέστη μία γρήγορη και συχνά βίαιη προσαρμογή, με μέτρα τα οποία στόχευαν να φέρουν πολύ γρήγορα αποτελέσματα, παρά ταύτα αντεπεξήλθε σε αυτή την πρόκληση. Πρόσθεσε ότι με την εφαρμογή των πλαφόν και άλλων μέτρων η φαρμακευτική δαπάνη εξορθολογίζεται.

Στην επισήμανση του κ. Δ. Φιλιώτη ότι τα φάρμακα πρέπει να παίρνουν τις νόμιμες τιμές και να κυκλοφορούν άμεσα, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «ουσιαστικά δεν υπάρχουν πλέον εκκρεμείς αιτήσεις γιατί με το τελευταίο δελτίο έχει τακτοποιηθεί το ζήτημα αυτό».

Στο ζήτημα της τιμολόγησης των φαρμάκων ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε μία συζήτηση «για να δούμε ενδεχομένως νέες ισορροπίες και παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουμε στη νομοθεσία για την τιμολόγηση των φαρμάκων. Θέλω να ακούσω σκέψεις και ιδέες για το θέμα της τιμολόγησης των φαρμάκων, ενώ δηλώνω κατηγορηματικά στο σημείο αυτό ότι όλες οι απόψεις και οι προτάσεις θα πρέπει να αναγνωρίζουν την ανάγκη διατηρήσεως του ύψους της φαρμακευτικής δαπάνης στους στόχους που τίθενται από τον προϋπολογισμό. Όμως για εξορθολογισμό, βελτίωση, απλοποίηση, φυσικά».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.