Φασολάκια στη γάστρα με κεφτεδάκια

meatballs-29Το Κυριακάτικο τραπέζι της εβδομάδας θα είναι πιο πράσινο και θρεπτικό αφού τα αγαπημένα μας κεφτεδάκια θα παντρευτούν γευστικά με τα φασολάκια! Μια έξυπνη συνταγή για να αγαπήσουν τα παιδιά αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό!

Υλικά:

1 κιλό Φασολάκια
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτηράκι κρασί
1 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
10 ντοματίνια
1/4 φέτα τριμμένη με το χέρι
αλάτι
πιπέρι

για τα κεφτεδάκια

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 χούφτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
1 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ξίδι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε σε ρηχό σκεύος τα φασολάκια με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με κρασί. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.Ετοιμάζουμε τους κεφτέδες: Ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά. Πλάθουμε κεφτέδες και τους αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο στο τηγάνι, τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αδειάζουμε σε γάστρα τα φασολάκια και πασπαλίζουμε με τυρί. Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα βάζουμε ανάμεσα στα φασολάκια. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ελαφρά για να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τους κεφτέδες. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά, μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.