Φασόλια με σπανάκι

Τα όσπρια είναι μια ακόμη παρεξηγημένη κατηγορία τροφίμων που τα παιδιά δυσκολεύονται να καταναλώσουν όταν βρεθούν στο πιάτο τους. Βέβαια όσο κι αν τους φαίνεται δύσκολο να τα γευτούν καλό θα είναι να επιμείνετε και να τους τα προσφέρετε είτε μέσα σε αγαπημένα τους πιάτα με φιαφορετική εκδοχή είτε να επιστρατεύσετε την δημιουργικότητά σας και να φτιάξετε ελκυστικές συνταγές που θα έχουν ως βάση τους τα όσπρια.

Ξέρετε πόσο θρεπτικά είναι; Όλα τα όσπρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ιδιαίτερα σε διαλυτές. Αυτές οι ίνες έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν την απότομη αύξηση της χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα. Εκτός από τις διαλυτές φυτικές ίνες, υπάρχουν και οι μη διαλυτές οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και ιδιαίτερα στην περίπτωση της δυσκοιλιότητας.

Σήμερα θα σερβίρουμε τα φασόλια με σπανάκι. Ένας πλούσιος θρεπτικός συνδυασμός που θα δώσει ενέργεια και πολύτιμα στοιχεία στον οργανισμό των παιδιών που βρίσκονται στην ανάπτυξη! Καλή μας όρεξη!

Υλικά

200 γρ. φασόλια
200 γρ. ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ ρίγανη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. άνηθος
1 φλ. πράσα ψιλοκομμένα (το άσπρο μέρος)
2 χούφτες σπανάκι
¾ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα φασόλια από βραδύς. Τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν γύρω στη μιάμιση ώρα. αλατίζουμε το τελευταίο ημίωρο. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε βαθουλή πιατέλα. Εν τω μεταξύ χτυπάμε καλά σε σέικερ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, μια γερή πρέζα αλάτι και το μπούκοβο. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το στεγνώνουμε και το κόβουμε με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά τους γίγαντες με το σπανάκι, τα ντοματίνια, τον άνηθο, το μαϊντανό και το πράσο. Ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο με τα αρωματικά, δοκιμάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε πάλι.