Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Φάτε σαν Έλληνες για να έχετε κοφτερό μυαλό!

Φάτε σαν Έλληνες για να έχετε κοφτερό μυαλό!

fate-san-ellines-gia-na-exete-koftero-mualo.w_l«Φάτε σαν Έλληνες για να διατηρήσετε το μυαλό σας κοφτερό», είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος της Daily Mail, το οποίο εξαίρει τις ευεργετικές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής στην ενίσχυση της μνήμης και γενικότερα στη διατήρηση της καλής υγείας του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι όσοι ακολουθούν μεσογειακή διατροφή, μεγαλώνοντας έχουν κατά 24% μικρότερη απώλεια μνήμης και πιο ενισχυμένες ικανότητες σκέψης.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική εφημερίδα Neurology, παρακολούθησε 27.860 ανθρώπους από 40 χώρες σε διάστημα μιας πενταετίας. Ολοι ήταν σε ηλικίες άνω των 55 ετών. Η μνήμη και το μυαλό τους ελέγχθηκαν στο ξεκίνημα της μελέτης, κατά τη διάρκεια και στο τέλος της και τα αποτελέσματα στάθηκαν εντυπωσιακά υπέρ όσων ακολουθούν μεσογειακές συνήθειες στη διατροφή τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο thetoc.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.