Φέτος τα Χριστούγεννα, δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας να γίνει πραγματικός επιστήμονας!

Πόσες φορές έχετε ευχηθεί να μπορούσε το παιδί σας να απασχοληθεί δημιουργικά, αποκτώντας παράλληλα γνώσεις που θα αποτελέσουν εφόδιο για την υπόλοιπη ζωή του; Κύριο μέλημα κάθε γονέα είναι η ώρα του παιχνιδιού να είναι τόσο επιμορφωτική για το παιδί του, ώστε να μπορεί να αποκομίζει ακόμα και την πιο μικρή χρήσιμη πληροφορία, την οποία θα μπορεί να εφαρμόζει ανά πάσα ώρα και στιγμή στην καθημερινότητά του.

Αυτή την αποστολή καλούνται να φέρουν εις πέρας τα παιχνίδια STEM. Όμως, τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο STEM; Πρόκειται για το ακρωνύμιο που χρησιμοποιείται για τα πεδία που αναφέρονται στις Φυσικές Επιστήμες (Science), την Τεχνολογία (Technology), την Επιστήμη των Μηχανικών (Engineering) και τα Μαθηματικά (Math). Ο όρος πρωτοεμφανίσθηκε το 2001 για να χαρακτηρίσει μια προσέγγιση στην εκπαίδευση που σχεδιάζεται, ώστε στη διδασκαλία των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών, που είναι ζωτικής σημασίας για τη βασική κατανόηση του σύμπαντος, να εισαχθούν οι Τεχνολογίες και η Επιστήμη των Μηχανικών, που αποτελούν για τον άνθρωπο τα μέσα αλληλεπίδρασης με το σύμπαν.

Όμως, γιατί η εκπαίδευση STEM είναι τόσο σημαντική για τις κυβερνήσεις, τα σχολεία και τα άλλα θεσμικά όργανα σε όλο τον κόσμο; Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη την Ευρώπη οι χώρες που θέλουν να αναπτύξουν τη βιομηχανία τους, προσπαθούν να εντάξουν το STEM στην εκπαίδευση. Το STEM παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η αλλαγή της εμπλοκής και του ενδιαφέροντος που εμφανίζουν τα παιδιά με τα επιστημονικά πεδία του STEM.

Πώς θα μπορέσουν οι γονείς από την πλευρά τους να προσφέρουν στα παιδιά τους αυτή τη μοναδική εμπειρία παιχνιδιού; Η σειρά επιστημονικών παιχνιδιών Μαθαίνω & Δημιουργώ της AS Company που αποτελείται από ποιοτικά παιχνίδια, σχεδιασμένα από ειδικούς και προοριζόμενα για παιδιά σχολικής ηλικίας, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται κάθε «ψαγμένος» γονέας. Όλα τα προϊόντα της σειράς Μαθαίνω & Δημιουργώ ανταποκρίνονται πλήρως στο σκοπό που εξυπηρετεί η επιστήμη STEM, ενώ συγχρόνως προσφέρονται για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Εργαστήριο Μηχανικής Technologic της AS Company
Εργαστήριο Μηχανικής Technologic της AS Company

Όλες οι έννοιες και τα πειράματα περιγράφονται βήμα-βήμα αναλυτικά στα βιβλία με τις οδηγίες χρήσης, ενώ τα περιεχόμενα είναι ειδικά μελετημένα και έχουν αναπτυχθεί έτσι ώστε να είναι απολύτως ασφαλείς όλες οι δραστηριότητες που περιλαμβάνονται σε κάθε παιχνίδι. Έτσι, το παιδί μπορεί ακόμα και χωρίς την καθοδήγηση του γονέα να έρθει σε επαφή και να αγαπήσει τις διάφορες επιστήμες και να μάθει πολλές έννοιες στην πράξη, παρατηρώντας τα αποτελέσματα των ανακαλύψεων και των πειραμάτων του.

Φέτος τα Χριστούγεννα, δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους, να πειραματιστούν και να αναπτύξουν νέες δυνατότητες που δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν να έχουν και γιατί όχι, να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που τους αρέσει πραγματικά και με το οποίο θα ήθελαν να ασχοληθούν περαιτέρω στο μέλλον! Δώστε τους αυτή τη δυνατότητα με εκπαιδευτικά παιχνίδια που θα διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών σας προς νέα μονοπάτια!

Ένας δημιουργικός τρόπος για να γνωρίσουν τον κόσμο της μηχανικής, φτιάχνοντας τις δικές τους κατασκευές, είναι το Εργαστήριο Μηχανικής της AS Company. Το επιστημονικό αυτό σετ περιέχει πάνω από 250 εξαρτήματα για να φτιάξει το παιδί 50 κατασκευές μεταξύ των οποίων ελικόπτερο, γερανό, μηχανή, λαβίδα, αυτοκίνητο και να ανακαλύψει τα μυστικά της Μηχανικής. Μπορεί να πειραματιστεί με τους μοχλούς, τα γρανάζια και τις τροχαλίες, συναρμολογώντας διάφορα μοντέλα με αυξανόμενα επίπεδα δυσκολίας που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του στα ύψη για καιρό!

Εργαστήριο Ρομποτικής Robotech της AS Company
Εργαστήριο Ρομποτικής Robotech της AS Company

Εάν ανήκετε στις οικογένειες που λατρεύουν τα ρομπότ και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτά, το Εργαστήριο Ρομποτικής της AS Company είναι το ιδανικό δώρο για το παιδί σας! Tο σετ περιλαμβάνει ένα συναρπαστικό ρομπότ που το παιδί καλείται να συναρμολογήσει κι έπειτα μπορεί να το προγραμματίσει να κάνει τις διαδρομές που θέλει, για να βρει μέταλλα και να προκαλέσει τους φίλους του σε συναρπαστικές αναμετρήσεις! Το ρομπότ απομνημονεύει και εκτελεί πάνω από 50 εντολές και έχει εφέ φωτισμού. Αφήστε το παιδί σας να κάνει τα πρώτα του βήματα στον κόσμο της Ρομποτικής και να είστε σίγουροι ότι θα σας ευγνωμονεί για πάντα!