Αρχική Χριστουγεννιάτικος Οδηγός Φέτος τα Χριστούγεννα στηρίζουμε τις πολύτεκνες οικογένειες μέσω του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Θεόφιλος»

Φέτος τα Χριστούγεννα στηρίζουμε τις πολύτεκνες οικογένειες μέσω του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Θεόφιλος»

O Εθελοντικός Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Θεόφιλος» από την ίδρυση του το 2004 έχει καταφέρει γιγαντιαία άλματα προς την επίτευξη των σκοπών και των στόχων του και καθημερινά βρίσκει όλο και μεγαλύτερη απήχηση στην Ελληνική κοινωνία, που με αργούς μεν αλλά σταθερούς ρυθμούς, συνειδητοποιεί τη σοβαρότητα του έργου και την υπευθυνότητα με την οποία ο "Θεόφιλος" χειρίζεται το θέμα.

Η στήριξη προς την πολύτεκνη οικογένεια είναι το ουσιαστικότερο βήμα προς την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας και όλα τα μέλη, φίλοι, εθελοντές, χορηγοί και δωρητές του Οργανισμού έμπρακτα συμβάλλουν με τις προσφορές τους, την εργασία τους και τις ευγενικές τους προθέσεις για καλύτερες συνθήκες ζωής και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Στα πλαίσια των φιλανθρωπικών του δράσεων, ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Παζάρι κάθε Σάββατο μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2016 από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι (Παπαφλέσσα 9, Γαλάτσι) και μας καλεί να διαλέξουμε τα δώρα μας και να ενισχύσουμε τη δράση του Οργανισμού και τα παιδιά των πολυτέκνων με τη συνδρομή μας. Παράλληλα, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί, ο Οργανισμός οργανώνει Χριστουγεννιάτικη Γιορτή και μας περιμένει να μοιράσουμε πολλά χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά των πολυτέκνων. Όσοι θέλουν μπορούν να προσφέρουν παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορεί να δώσει χαρά στα παιδιά!

12356914_10153435921853198_7688040720549271464_o

Ένας σύντομος απολογισμός της δράσης και των προγραμμάτων του Οργανισμού έχει ως εξής:

Ένας από τους βασικότερους τομείς στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας είναι οι αποστολές στην περιφέρεια ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρουχισμός, σχολικά είδη, παιχνίδια) τα οποία συλλέγει ο Οργανισμός από δωρητές και χορηγούς. Επιπλέον, θέλοντας να ενισχύσει το ήδη υπάρχον πρόγραμμα της «Ανταλλακτικής οικονομίας», ο "Θεόφιλος" ενεργοποιεί το «Γραφείο ευρέσεως εργασίας» για πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επιλέξουν ανάμεσα σε 8 κατηγορίες απασχόλησης. Επιπλέον, υπάρχει και η επιλογή της άλλης απασχόλησης, σύμφωνα με την εκπαίδευση και των προσόντων των ενδιαφερομένων.

Στα πλαίσια ενίσχυσης των αγροτικών περιοχών, ο "Θεόφιλος" ενισχύει τους πολυτέκνους αγοράζοντας αγροτικά προϊόντα και τα προσφέρει σε πολυτέκνους άλλων περιοχών, όπως η αγορά 20 τόνων πατάτας από τον αγροτικό συνεταιρισμό Δράμας που στάλθηκε στις πολύτεκνες οικογένειες του νομού Άρτας και αντίστοιχα η αγορά 20 τόνων πορτοκαλιών από τον αγροτικό συνεταιρισμό Άρτας που στάλθηκαν στις πολύτεκνες οικογένειες στην περιφέρεια του νομού Δράμας.

10634117_10153436077118198_599002706442312111_oΟ Οργανισμός έχει δημιουργήσει δανειστικές βιβλιοθήκες σε Συλλόγους Πολυτέκνων, τις οποίες εμπλουτίζει συνεχώς με νέα βιβλία που προσφέρονται από ιδιώτες και εκδοτικούς οίκους. Πολύ σημαντική θεωρείται και η Κοινωνική Υπηρεσία που λειτουργεί από την ίδρυση του Οργανισμού, με σκοπό την παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης των οικογενειών, διασύνδεση εξυπηρετούμενων οικογενειών με φορείς κοινωνικών προγραμμάτων, συνηγορία υπέρ οικογενειών που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό και φτώχεια. Λειτουργεί με εθελοντές κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και άλλους επιστήμονες για την εγκυρότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αναγκών των οικογενειών.

Ο "Θεόφιλος" στηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά την κυοφορούσα μητέρα που αντιμετωπίζει το δίλημμα της έκτρωσης ή όχι και δεν έχει στήριξη από το οικογενειακό της περιβάλλον, με την παραπομπή της σε άλλους αντίστοιχους φορείς με τους οποίους συνεργάζεται. O Οργανισμός προσφέρει επίσης νομικές συμβουλές σε πολύτεκνες οικογένειες και μητέρες, μέσα από μία υπηρεσία στελεχωμένη από ομάδα διακεκριμένων εθελοντών νομικών.

Φιλανθρωπικός Οργανισμός Για την Πολύτεκνη
& Τρίτεκνη Οικογένεια «Θεόφιλος»

Παπαφλέσσα 9, Γαλάτσι
Τηλ: 210 8819397 & 210 8828036
E-mail: info@theophilos.gr
http://www.theophilos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.