Φεβρουάριος στο Βρυσάκι: Οι 2 εκδηλώσεις που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά! (από 3/2)

Ο δεύτερος μήνας του χρόνου είναι προ των πυλών και οι εκδηλώσεις που προάγουν τη γνώση και την ψυχαγωγία των παιδιών μας δεν σταματούν στον αγαπημένο χώρο τέχνης και δράσης «Βρυσάκι»!

Είτε θέλετε το παιδί σας να παρακολουθήσει μια ξεχωριστή παράσταση είτε θέλετε να πάρουν μέρος σε ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο το «Βρυσάκι» καλύπτει τις ανάγκες σας!

Παιδικό εργαστήριο φωτογραφίας “Φωτογραφίζω Παίζοντας”

Πόσα «κλίκ» φαντάζεσαι ότι μπορείς να κάνεις για να ταξιδέψεις στο μαγικό κόσμο της φωτογραφίας; Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσα παιχνίδια μπορείς να μάθεις μέσα από ένα φωτογραφικό φακό;

Αν θέλεις να ανακαλύψεις κάποια από τα βασικά μυστικά ενός φωτογράφου και σου αρέσει το παιχνίδι, σε περιμένουμε  το  Σάββατο 10.30-12.00 στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και Δράσης, στην Πλάκα.

Από 3/2 και για 9 συναντήσεις θα έχεις τη δυνατότητα να πειραματιστείς παίζοντας με παλιές και σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές, να δημιουργήσεις τη δική σου φωτο-ιστορία και να γευτείς την εμπειρία μιας μοναδικής φωτο-βόλτας στα σοκάκια της Πλάκας. Το μηνιαίο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 3/2 , 10/2 και 24/2: Τον πρώτο μήνα τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά και μαθαίνουν τις βασικές λειτουργίες μιας φωτογραφικής μηχανής.

Σάββατο 3/3, 10/3, 24/3 και 31/3: Το δεύτερο μήνα επισκέπτονται κάποιο μουσείο παρέα με τους γονείς τους, φωτογραφίζουν τις γειτονιές της Πλάκας και φτιάχνουν το οικογενειακό τους λεύκωμα.

Σάββατο 14/4 και 21/4: Τον τρίτο μήνα κατασκευάζουν κάδρα και παρουσιάζουν τις εικόνες τους μέσα απο μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας.

Εμψυχώτρια: Δήμητρα Πάνου

Διάρκεια εργαστηρίου: 9 συναντήσεις (Από 1/02 έως 21/04)

Για παιδιά: από 6-12 ετών

Φωτογραφική μηχανή: Προαιρετικά

Κόστος: 100€

Παιδική παράσταση – Κουκλοθέατρο: «Οι περιπέτειες ενός σκουφιού»

Η ομάδα ΠΑΡΑΒΕΝΤΟ (Λίνα, Σουπάρνα & Ελένη) και η πολυπληθής κουκλοπαρέα τους(ο Φασουλής, ο μπαλονάς, ο ποπκορνατζής, η μάγισσα και άλλοι ήρωες) σας προσκαλούν με χαρά στην παράστασή τους «Οι περιπέτειες ενός σκουφιού» την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στις 12μ.μ. στον πολύ όμορφο, φιλόξενο και γεμάτο έμπνευση χώρο του Βρυσακίου, στην Πλάκα.

«Το παιδί έχει γίνει από άπειρα. Το παιδί έχει άπειρες γλώσσες, άπειρους τρόπους να σκέφτεται, να παίζει, να εκπλήσσεται, να αγαπά, άπειρους κόσμους να ανακαλύψει, άπειρους κόσμους να ονειρευτεί» (Loris Malaguzzi). Όσο για εμάς, χαιρόμαστε να παίζουμε κουκλοθέατρο για κάθε παιδί που λέει ότι «το άπειρο υπάρχει»…

Λίγα λόγια για το έργο:

Στις μέρες μας συναντάμε όλο και λιγότερες γιαγιάδες που πλέκουν σκουφάκια για τα εγγονάκια τους. Η γιαγιά του Τήλη πλέκει γι’ αυτόν ένα σκουφάκι για τα γενέθλιά του. Και το παραμύθι μας αρχίζει να ξετυλίγεται…γιατί την ώρα που ένα σκουφί δωρίζεται… ένα άλλο σκουφί χάνεται… Πολλοί το αναζητούν, γιατί ένα από αυτά είναι αλλιώτικο από τα άλλα, είναι μαγικό… Στο ψάξιμο ρίχνονται μπαλονάδες, ποπκορνατζήδες, μάγισσες, ο Φασουλής και άλλοι ήρωες… Κι όλα συμβαίνουν σε ένα λούνα-παρκ, γιατί σε ένα λούνα-παρκ όλα μπορούν να συμβούν… Αλλά ας μην σας πούμε περισσότερα…

«Οι περιπέτειες ενός σκουφιού» απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων σχολικών τάξεων του δημοτικού. Υπόσχονται να διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους αναδεικνύοντας ταυτόχρονα, μέσα από την πλοκή, την αξία της φιλίας και της πίστης στον εαυτό μας και να τους φέρει πιο κοντά στον μαγικό κόσμο του κουκλοθεάτρου.

Τα παιδιά θα ταξιδέψουν μαζί με τον σκούφο στον μαγικό κόσμου του κουκλοθεάτρου, συνεχίζοντας να παίρνουν χαρά, μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη παράσταση.

Το infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης

Διεύθυνση: Βρυσακίου 17, Πλάκα, 10555. Αθήνα

‘Ωρες λειτουργίας: 11.00 – 23.00, καθημερινά