Φιλέτο σολομού στο φούρνο με μαγιονέζα

Το ψάρι στεγνώνει εύκολα με το ψήσιμο. Ειδικά τα ψάρια με λεπτή σάρκα χρειάζονται μια ιδιαίτερη μεταχείριση όταν πρόκειται να ψηθούν στο φούρνο. Ο μόνος τρόπος για να ψηθεί σωστά και να κρατήσει τη ζουμερή του υφή είναι να το τυλίξουμε σε χαρτί.

Διπλώνουμε το χαρτί με ρεβέρ και το κλείνουμε σαν φάκελο σε κάποια απόσταση από την επιφάνεια του ψαριού. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15-20 λεπτά συνήθως, αφού αυτός ο τρόπος ενδείκνυται κυρίως για ψάρια μικρού μεγέθους (μπαρμπούνια, σαρδέλες, αλλά και πολλά θαλασσινά).

Σήμερα που θα δοκιμάσουμε φιλέτο σολομού σίγουρα το θέλουμε ζουμερό! Οπότε σκεπάστε το με λίγο χαρτάκι και σε ελάχιστη ώρα θα έχετε ένα ζουμερό πιάτο!

Υλικά:

4 κ.σ. μαγιονέζα

½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος

1 κ.σ. χυμός λάιμ

4 φιλέτα σολομού

2 ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 μεγάλο μαρούλι, κομμένο σε κομμάτια

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr