Φίλης εναντίον Κεραμέως με αναφορά στα 2 παιδιά της λόγω των αντιδράσεων για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Φίλης εναντίον Κεραμέως με αναφορά στα 2 παιδιά της λόγω των αντιδράσεων για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Μια άνευ προηγουμένου επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Παιδείας και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης κατά την υπουργού Νίκης Κεραμέως κατά τη σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου: «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».

Αιτία της κόντρας ήταν οι αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει με φόντο την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και το γεγονός ότι σχεδόν 20.000 υποψήφιοι θα βρεθούν εκτός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ακόμη και αν έχουν καταγράψει υψηλές βαθμολογίες.

” Τα 2 παιδιά σας όταν μεγαλώσουν θα μάθουν ότι η μητέρα τους κατέσφαξε 20.000 μαθητές από τα πανεπιστήμια”

Η ατμόσφαιρα πυροδοτήθηκε όταν ο πρώην υπουργός Παιδείας θέλοντας να καταδείξει το “φιάσκο” με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής επικαλέστηκε τα δυο ανήλικα παιδιά της υπουργού λέγοντας χαρακτηριστικά “Έχετε δύο μικρά παιδιά που όταν μεγαλώσουν θα μάθουν ότι όταν ήταν μικρά η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια.

Αυτό είναι το παράσημό σας… Πέρυσι η βάση για την Αρχιτεκτονική ήταν 10, φέτος έγινε 16,43. Ποιος αποκλείει τα παιδιά; Και σήμερα αυτό το παιδί δεν μπαίνει στο Μετσόβιο και στο Αριστοτέλειο.

H απάντηση της Νίκης Κεραμέως στα πυρά του Νίκου Φίλη

Στο άκουσμα της παραπάνω φράσης η υπουργός ενοχλήθηκε έντονα αλλά διατηρώντας χαμηλούς τόνους απάντησε ότι ” Εσείς δεν θέλετε αξιολόγηση, δεν θέλετε ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο, δεν θέλετε να διακρίνεται κανείς αλλά να είναι όλοι ίσοι προς τα κάτω. Έχετε μείνει σε ένα ζοφερό, διχαστικό παρελθόν. Εμείς θέλουμε βελτιωτική αξιολόγηση, θέλουμε καινοτομία και εξωστρέφεια για όλους, θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν πραγματικές ευκαιρίες κοινωνικής ανέλιξης, θέλουμε να δώσουμε περισσότερα και καλύτερα εφόδια στα παιδιά μας. Αλλά, όσο διαφορετικές απόψεις και να έχουμε,

ΠΟΤΕ κύριε Φίλη δεν έχω αναφερθεί στην προσωπική σας ζωή, ΠΟΤΕ δεν έχω αναφερθεί στην οικογένειά σας, ΠΟΤΕ δεν έχω αναφερθεί στο παιδί σας. ΠΟΤΕ!

Γιατί όσες διαφορές και αν έχουμε, όση ιδεολογική απόσταση και αν έχουμε, έχουμε πάνω από όλα σεβασμό στον άλλον, αλλά και επίγνωση της δημόσιας θέσης και της ευθύνης που όλοι έχουμε σε αυτή την αίθουσα.

Και ξέρουμε – εμείς τουλάχιστον – να διαχωρίζουμε την πολιτική αντιπαράθεση από την προσωπική ζωή του καθενός.  Ξέρετε κύριε Φίλη, αυτές ακριβώς είναι οι ρητορικές που θέλουμε να καταπολεμήσουμε μέσα από την Παιδεία.

Θέλουμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας τον σεβασμό στον άλλον, το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημοκρατική παιδεία, την ισότητα των φύλων.

Γιατί όταν, κύριε Φίλη, επικαλείστε τη μητρική μου ιδιότητα για να με ψέξετε για τις επιλογές της Κυβέρνησής, όταν καταφεύγετε σε αναφορές στα δυο μικρά παιδιά μου για να διατρανώσετε την αντίθεσή σας στην εκπαιδευτική πολιτική μας μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, τότε ο πολιτικός πολιτισμός μας δέχεται ένα πολύ σημαντικό πλήγμα.

Μου θυμίζετε το διάδοχό σας στον Υπουργικό θώκο, τον κ. Γαβρόγλου, ο οποίος είχε δηλώσει εγγράφως ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από μαθηματικά. Το θυμάστε;

Το παράδειγμά σας είναι χαρακτηριστικό για το τι ΔΕΝ πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά μας.

Η επανόρθωση του Νίκου Φίλη

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Φίλης υποστήριξε « Ως υπουργός κάθε ημέρα που έπαιρνα αποφάσεις δεν ξεχνούσα ότι εκεί στην αίθουσα υπάρχει ένα παιδί που μπορεί αν είναι το δικό μου και άρα η απόφασή μου μπορεί να το βλάψει.

Άρα έχει σημασία για τον πολιτικό να αντιλαμβάνεται πως όταν λαμβάνει αποφάσεις μπορούν αυτές να πλήττουν τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα. Είπα τι θα πείτε στα παιδιά για την αποτρόπαια πράξη σας, σφαγής 20 χιλ παιδιών από τα πανεπιστήμια.

Αν αυτό θεωρείτε ότι προσβάλλει τα παιδιά σας καμία αντίθεση να το αποσύρω. Αλλά έχετε δώσει δικαίωμα να αναφερόμαστε στα παιδιά σας όταν είπατε σε συνέντευξή σας πως όταν γεννήθηκαν πρώτα είπαν μπαμπάς και Μητσοτάκης. Ο σεβασμός εκ μέρους μου είναι σαφής και δεδομένος. ».

Διαβάστε επίσης:

Μπαμπάς ξεσπά: “H κόρη μου με 15.703 μόρια μένει εκτός σχολής λόγω Ελάχιστης Βάσης, ενώ πέρσι το τμήμα ήθελε μόλις 8.335 μόρια”

Πανελλήνιες 2021: Ξεκίνησε η υποβολή του μηχανογραφικού και του παράλληλου μηχανογραφικού – Τα 5 SOS

Νίκος Φίλης: «H ανακοίνωση των ελάχιστων βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ επιβεβαιώνει την καταστροφή»

Πανελλήνιες 2021: Η 49χρονη Αρχοντούλα, νοσηλεύτρια και μητέρα 2 παιδιών αρίστευσε με 18.900 μόρια