Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Φιλόλογοι στρέφονται κατά κοινωνιολόγων για μία ώρα σχολικό μάθημα!

Φιλόλογοι στρέφονται κατά κοινωνιολόγων για μία ώρα σχολικό μάθημα!

sxoleioΜεγάλη αναστάτωση στους φιλολόγους και εμφύλιο μεταξύ φιλολόγων και κοινωνιολόγων προκάλεσε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Τάσου Κουράκη, να μειώσει από το επόμενο έτος κατά μία ώρα το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στη Γ’ Λυκείου, προκειμένου να το διαθέσει στο μάθημα Ιστορίας Κοινωνικών Επιστημών.

Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο κ. Κουράκης η αντικατάσταση κρίθηκε απαραίτητη ώστε οι μαθητές της Γ΄Λυκείου, ανεξαρτήτως Πεδίου να έχουν επαφή με τις κοινωνικές επιστήμες. Όμως με τον τρόπο αυτό το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας γίνεται μονόωρο, όπως για παράδειγμα τα Θρησκευτικά και τώρα και η κοινωνιολογία, σύμφωνα με Τα Νέα.

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων μιλά για «αλόγιστη λεηλασία των φιλολογικών ωρών» και διαμαρτυρήθηκε ότι δεν υπήρξε επικοινωνία του υπουργείου μαζί της πριν την απόφαση, ενώ αντίθετα δεν συνέβη το ίδιο με την Ένωση Κοινωνιολόγων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.