Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Fleksy: H ελληνική εφαρμογή που καταργεί τα λάθη στις οθόνες αφής

Fleksy: H ελληνική εφαρμογή που καταργεί τα λάθη στις οθόνες αφής

fleksy_exampleΠόσο συχνά κάνετε ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη πληκτρολογώντας τα μηνύματά σας στην οθόνη αφής του αγαπημένου σας smartphone; Εάν αυτό συμβαίνει συχνά δεν έχετε παρά να κατεβάσετε την ελληνική εφαρμογή Fleksy. Πρόκειται για ένα app που "αναγνωρίζει" τι πάει να γράψει ο χρήστης ακόμα κι αν δεν πληκτρολογήσει ούτε ένα γράμμα σωστά ή πατάει έξω από την περιοχή του πληκτρολογίου ενώ οφείλει την ονομασία του στον ευφάνταστο συνδυασμό της αγγλικής λέξης Flexible και της ελληνικής λέξης «Λέξη».

Ο Κώστας Ελευθερίου και ο Γιάννης Βερδελής, εμπνευστές και δημιουργοί της εν λόγω εφαρμογής, υποσχόνται ότι τους δουλεύει τόσο καλά ώστε τυφλοί μπορούν να πληκτρολογούν στην οθόνη αφής του iPhone το ίδιο εύκολα, από έναν χρήστη με όραση. «Το μέγεθος του προβλήματος αυξάνεται εκθετικά με όλους τους συνδυασμούς, αλλά είναι απαραίτητο να λυθεί ολοκληρωτικά για να είναι το σύστημα χρήσιμο σε κάποιον τυφλό (ο οποίος δεν μπορεί να πατήσει σχεδόν κανένα γράμμα σωστά). Έτσι τι Fleksy λειτουργεί ακόμα και αν ο χρήστης δεν πατήσει κανένα κουμπί σωστά», λέει στο tech.in.gr ο Γιάννης Βερδελής.

To user interface του Fleksy είναι σχεδιασμένο κατά τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να υπερδιπλασιάζει το μέγεθος του πληκτρολογίου στο iPhone -έχουν αφαιρεθεί όλα τα πλήκτρα λειτουργιών, με αποτέλεσμα το πληκτρολόγιο του Fleksy να καταλαμβάνει κατά 114% μεγαλύτερη περιοχή στην οθόνη-, το οποίο από μόνο του διευκολύνει την σωστή επιλογή γράμματος.

Η δωρεάν έκδοση του Flesky προσφέρει απλά ένα πληκτρολόγιο και δείχνει τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Μέσα από την εφαρμογή, υπάρχει η δυνατότητα In App Purchase (ουσιαστικά η «πλήρης έκδοση») που μπορεί να στείλει email, SMS και tweet.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.