Αρχική InfoMommy Υγεία Φοιτητές του τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ. ρίχνουν φως σε ιατρικά ταμπού (9/12)

Φοιτητές του τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ. ρίχνουν φως σε ιατρικά ταμπού (9/12)

afisa

Τα επίμαχα ιατρικά ταμπού και οι αποκρυσταλλωμένοι ιατρικοί μύθοι θα βρεθούν στο επίκεντρο της Ημερίδας, με τίτλο «Ιατρικά Taboo & Μύθοι: The Day of UnSPEAKable Medical Truth» που διοργανώνουν φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και μέλη της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. Θεσσαλονίκης, με έδρα το Α.Π.Θ.

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Α.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 και ώρες 17:30 με 20.30, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

«Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί θα δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ιατρικά ερωτήματα που μας απασχολούν όλους, αλλά διστάζουμε ή δεν ξέρουμε ότι πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικούς», υποστηρίζουν οι διοργανωτές.

Συγκεκριμένα, ο Senior Advisor Health Reform του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Καθηγητής Wim Van Lerberghe, μαζί με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), Παύλο Θεοδωράκη, θα εστιάσουν σε ιατροκοινωνικά ζητήματα σχετικά με την ΠΦΥ στο δυσχερές περιβάλλον της κρίσης.

Στα ταμπού και τους μύθους που αφορούν στην έκτρωση, το χάπι της επόμενης μέρας και την αντισύλληψη θα αναφερθεί ο Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Α.Π.Θ., Θεόδωρος Αγοραστός. Για τους μύθους και τις αντιπαραθέσεις για την έννοια και την αιτιοπαθογένεση των ψυχικών νόσων θα εισηγηθεί ο Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής του Α.Π.Θ., Κωνσταντίνος Φουντουλάκης, ενώ για τον εγκεφαλικό θάνατο και τις μεταμοσχεύσεις θα μιλήσει ο Αν. Καθηγητής Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής του Α.Π.Θ., Θεόδωρος Δαρδαβέσης. Ο Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Α.Π.Θ., Λουκάς Αθανασιάδης θα αναφερθεί στη σεξουαλικότητα και στα σχετικά, ιδιαίτερα προβλήματα που ανακύπτουν, ενώ η Καθηγήτρια Πλαστικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ., Ευτέρπη Δεμίρη θα μιλήσει για επίμαχα ζητήματα στις επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής.

Τέλος, η Αν. Καθηγήτρια Μικροβιολογίας του Α.Π.Θ., Μαρία Εξηντάρη θα αναφερθεί στου μύθους που επικρατούν για τα εμβόλια, ενώ η Καθηγήτρια Φαρμακολογίας του Α.Π.Θ., Μαρία Μυρωνίδου θα απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και θα χορηγηθεί πιστοποίηση παρακολούθησης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.