Φωτιά στην Πεντέλη: Μάχη για να σωθεί το Νοσοκομείο Παίδων – Πέρασε δίπλα από το κτίριο

Εκκενώθηκε το βράδυ της Τρίτης (19.7.2022) το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τη φωτιά καθόλη τη διάρκεια της νύχτας για να σώσουν το νοσοκομείο της περιοχής από τις φλόγες που το είχαν περικυκλώσει.

Άνιση μάχη με τις αδηφάγες πύρινες γλώσσες, οι οποίες – με τη συμβολή των ανέμων που ξεπερνούσαν ακόμη και τα 7 μποφόρ – κατέκαιγαν τα πάντα στο πέρασμά τους, έδιναν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες και οι εθελοντές στην Πεντέλη, καθώς λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα η φωτιά κύκλωσε το νοσοκομείο Παίδων.

Μάχη για να σωθεί το Νοσοκομείο Παίδων – Πέρασε δίπλα από το κτίριο

Η εικόνα ήταν εφιαλτική. Η φωτιά πέρασε σχεδόν μέσα από το προαύλιο του Νοσοκομείου κατακαίγοντας πεύκα και χαμηλή βλάστηση, ενώ η αγωνία κορυφώθηκε όταν οι φλόγες άρχισαν να γλύφουν τους τοίχους του νοσοκομείου. Χάρη στην ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών και με τη βοήθεια των ανέμων που ξαφνικά άλλαξαν πορεία, το νοσοκομείο δεν τυλίχθηκε στις φλόγες.

Για κάποια κρίσιμα δευτερόλεπτα το μέτωπο της φωτιάς πέρασε τελικά δίπλα από το Νοσοκομείο, κατεβαίνοντας στη συνέχεια προς την Παλαιά Πεντέλη και απειλώντας σπίτια.

Αφού ο κίνδυνος προσωρινά απομακρύνθηκε, στο Νοσοκομείο στήθηκε στη συνέχεια -και καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας– μεγάλη επιχείρηση για τον καθαρισμό και την αποψίλωση από τα κλαδιά των πεύκων μιας μεγάλης δεξαμενής με 35 τόνους πετρελαίου που βρίσκεται στο προαύλιο του νοσοκομείου, καθώς και δύο δεξαμενών οξυγόνου.

Οι πυροσβέστες αφού έκοψαν κλαδιά παρέμειναν σκαρφαλωμένοι πάνω στις δεξαμενές με τις μάνικες στα χέρια όλη τη νύχτα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα στην περίπτωση που το μέτωπο της πυρκαγιάς επιστρέψει.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Πεντέλη: Γυναίκα με παιδί εγκλωβίστηκε σε σπίτι – Η αγωνιώδης διάσωσή τους στο φλεγόμενο Ντράφι

Μάτα Τσικρικά, πρόεδρος Πνευμονολόγων Ελλάδας: “Οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες να απομακρυνθούν από τις περιοχές της φωτιάς”

Φωτιά στην Πεντέλη: «Με το ζόρι βγάλαμε την 8 μηνών έγκυο κόρη μου από το σπίτι»

Αυτό είναι το νο 1. μυστικό για ξένοιαστες καλοκαιρινές βόλτες με τα παιδιά