Φωτιά στον Κουβαρά: Κάηκε ολοσχερώς γνωστός παιδαγωγικός χώρος απασχόλησης παιδιών – Στάχτη και ο Ιππικός Όμιλος Αναβύσσου

Μαίνεται εκτός ελέγχου η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιουλίου στην περιοχή του Κουβαρά ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι ισχύος επτά μποφόρ. Έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Λαγονήσι, Ανάβυσσος και Σαρωνίδα ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Πέτα, Μελισσουργός και Ταμπουργιά. Η φωτιά έχει φτάσει και στη Σαρωνίδα στην περιοχή Πανόραμα όπου καίγονται σπίτια.

Κάηκε ολοσχερώς το Μικρό Βουνό στον Κήπο της Κάλμης

Δυστυχώς το Μικρό Βουνό καταστράφηκε ολοσχερώς από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας. Όπως διαβάζουμε στη σχετική ανάρτηση των ιδιοκτητών “Το μικρό βουνό και ο κήπος κάηκαν. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το πώς θα κινηθούμε ώστε όποιος θέλει όπως θέλει να βοηθήσει. Ξεκινήσαμε 2-3 οικογένειες αλλά τώρα είμαστε πάρα πολλές και ευχόμαστε να είστε όλοι δίπλα μας στην προσπάθεια μας να ξαναφτιάξουμε όλα όσα φτιάχνουμε δύο χρόνια σιγά σιγά και γκρεμίστηκαν σε λίγες ώρες. Θα σας ενημερώσουμε σύντομα.”

Το Μικρό Βουνό στο Λαγονήσι, στον Κήπο της Κάλμης ήταν μια  εκπαιδευτική πρόταση για να έρθουν τα παιδιά κοντά στη φύση
Όπως διαβάζουμε στο κείμενο παρουσίασής τους είναι μια ομάδα γονέων και παιδαγωγών που επέλεξαν το φυσικό περιβάλλον ως την κεντρική πηγή ερεθισμάτων για τη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας.
«Τα προγράμματα μας αποσκοπούν στη σύνδεση και την επαφή των οικογενειών μεταξύ τους, αλλά και με το φυσικό περιβάλλον που συναντά κανείς εντός του Κήπου, όσο και στις γύρω δασικές εκτάσεις. Με σεβασμό στην ανάπτυξη των παιδιών διαμορφώνουμε μια καθημερινότητα που να τους αξίζει, γνωρίζοντας πως η
εκπαίδευση του σήμερα συνδέεται με την κοινωνία του αύριο.»

Στις φλόγες και ο Ιππικός Όμιλος Κουβαρά, δραματικές εικόνες από την επιχείρηση μεταφοράς των αλόγων

Οι φλόγες από την τεράστια φωτιά στον Κουβαρά και το Λαγονήσι έφτασαν και στον Ιππικό Όμιλο Αναβύσσου, ο οποίος κάηκε κι αυτός και πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των αλόγων που βρίσκονται εκεί σε ασφαλή σημείο.

Διαβάστε επίσης:

Η “Βασιλική” του Σασμού ποζάρει με την μικρή κόρη της που έχει γενέθλια!

“Δεν ξεχνώ”: Το συγκλονιστικό κείμενο μιας 10χρονης Κυπριοπούλας για την 49η επέτειο του πραξικοπήματος

4 στέκια για να διασκεδάσουν και να δροσιστούν τα παιδιά τις μέρες του καύσωνα!