Φώτης Σεργουλόπουλος: Πώς μιλά στον 8χρονο γιο του για τον ρατσισμό

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε χθες στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ο γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστής Φώτης Σεργουλόπουλος, στην οποία μίλησε ιδιαίτερα για τον 8χρονο γιο του, Γιώργο, και τις αξίες που του μεταδίδει μεγαλώνοντάς τον, πώς απαντά στις απορίες του και τι θέλει να αλλάξει στην κοινωνία.

Κάποια στιγμή, στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο δημοσιογράφος Άρης Καβατζίκης ρώτησε τον ηθοποιό αν μιλά για όλα στο παιδί του: «Στα παιδιά απαντάς ό,τι ρωτάνε. Θα τη ζητήσουν με ερώτηση την παραπάνω πληροφορία αν θέλουν, αργότερα. Όσο μεγαλώνει κάνει και καινούργιες ερωτήσεις. Απαντάω με αλήθεια και πραγματικότητα. Προχθές ο γιος μου με ρώτησε τι είναι ο ρατσισμός. Του απάντησα ότι ρατσιστής είναι ένας πολύ κακός άνθρωπος, ο οποίος δεν αναγνωρίζει την ελευθερία του άλλου και δημιουργεί προβλήματα για όλο τον κόσμο. Με ρώταγε για τον Trump γιατί άκουγε που τον λέγανε ρατσιστή, και του είπα ότι δεν αγαπούσε τους μαύρους, ότι δεν αγαπούσε πολύ κόσμο», απάντησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Ο Γιώργος έχει μάθει να αγαπάει τους ανθρώπους όπως είναι». Πρόσθεσε δε «Είμαι πολύ ευτυχισμένος, πήγαν καλά τα πράγματα μέχρι τώρα. Δεν έχω κανένα παράπονο. Όλα μου ήρθαν πολύ καλά. Είχα μια ζωή γεμάτη, έκανα αυτό που ήθελα. Χάρηκα, διασκέδασα, βγήκα, ξόδεψα, έγινα πατέρας, είχα ωραία παιδικά χρόνια. Τι άλλο να θέλω;», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος απάντησε τι θα ήταν αυτό που θα ήθελε να αλλάξει στους Έλληνες. «Οι Έλληνες πρέπει να αποβάλλουν το αίσθημα κατωτερότητας που μπορεί να έχουν, ότι η Ευρώπη τα κάνει καλύτερα. Αλληθωρίζουμε λιγάκι για το τι κάνουν οι άλλοι για να κάνουμε κι εμείς», απάντησε και συνέχισε: «Αυτό πρέπει λίγο να το αποβάλλουμε. Οι Έλληνες έχουμε τη δική μας δύναμη».

«Πιστεύω ότι πάντα αγαπούσαμε τους ανθρώπους. Στα γονίδιά μας – αν μπορείς να πεις ότι υπάρχουν γονίδια από τα αρχαία χρόνια – ήμασταν πάντα δύσκολα λίγο ρατσιστές».