Φοβάστε το αεροπλάνο; Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να το ξεπεράσετε!

telekinesis-magic-024Μήπως νιώθετε ιδιαίτερο και επίμονο φόβο, που είτε εσείς οι ίδιοι είτε το στενό σας περιβάλλον θεωρεί ότι είναι υπερβολικός για τις αεροπορικές πτήσεις; Μήπως νιώθετε ιδιαίτερο και επίμονο φόβο που τον προκαλεί η ιδέα του ότι πρόκειται να μπείτε σε αεροπλάνο και να πετάξετε; Αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές αυτοβοήθειας για να μετριάσετε το φόβο σας.

Κείμενο της Δρ. Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας, Νευροψυχολόγου

Η φοβία της αεροπορικής πτήσης αποτελεί ένα κοινό πρόβλημα για πολλές χιλιάδες ανθρώπους. Κάποιοι δεν μπαίνουν καθόλου σε αεροπλάνο, ενώ άλλοι που είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν έχουν μια πολύ άσχημη εμπειρία που χαρακτηρίζεται από έντονο φόβο, πανικό, ζαλάδα, τάση για εμετό, ταχυπαλμία, έντονη εφίδρωση, δύσπνοια, πόνο στο στήθος, μούδιασμα στα άκρα, φόβο ότι ζουν τις τελευταίες τους στιγμές και έντονη αίσθηση της καταστροφής.

Πώς δημιουργείται η φοβία της πτήσης

Ο άνθρωπος δεν γεννιέται με άγχος σχετικά με τα αεροπλάνα και τις πτήσεις, αποκτά το φόβο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Συχνά, μάλιστα, άτομα που τώρα αντιμετωπίζουν αυτή τη φοβία ήταν ατρόμητοι αεροπορικοί ταξιδιώτες που ξαφνικά άρχισαν να αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Αλλά τι ακριβώς δημιουργεί τη φοβία των αεροπλάνων και των πτήσεων; Οι ψυχοδυναμικές θεωρίες υποστηρίζουν ότι οι φόβοι μας ξεκινούν από τη βασική σιγουριά που είχαμε ή δεν είχαμε στην παιδική μας ηλικία και τώρα εισπράττουμε τα αποτελέσματα σε διάφορους τομείς της ζωής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr