Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια Φόβος, θυμός, θλίψη – κατάθλιψη, χαρά: Εξερευνούμε, γνωρίζουμε και αποκρινόμαστε στα συναισθήματα των παιδιών

Φόβος, θυμός, θλίψη – κατάθλιψη, χαρά: Εξερευνούμε, γνωρίζουμε και αποκρινόμαστε στα συναισθήματα των παιδιών

1

Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, παιδαγωγούς, φοιτητές και ειδικούς ψυχικής υγείας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία, η κατανόηση και η απόκριση στα συναισθήματα των παιδιών. Μέσα από την εξοικείωση και την αποδοχή των συναισθημάτων τους, θα γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα τον εαυτό μας, αναγνωρίζοντας και ξεπερνώντας τα δικά μας τραύματα. Επίσης, θα εξεταστούν ποικίλες οικογενειακές θεραπευτικές δραστηριότητες προκειμένου να βοηθήσουμε τα παιδιά να γνωρίσουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους.

Το κλάμα, οι φωνές, οι τρεμούλες, είναι φάρμακα στις αναπόφευκτες εντάσεις της ζωής. Το συναίσθημα επιτρέπει στο παιδί να συνέλθει, να ανασυγκροτηθεί μετά από ένα τραύμα. Ο φόβος βοηθά να προετοιμαστούμε και να προστατευτούμε. Η θλίψη συνοδεύει τα πένθη, η χαρά είναι διαχυτική και μας γεμίζει δυναμισμό. Ο θυμός καθορίζει τα όριά μας, τα δικαιώματά μας, τον χώρο μας, την αξιοπρέπειά μας, είναι αντίδραση στην απογοήτευση. Η αγάπη μας ενώνει με τον άλλο. Ακούστε το παιδί σας, δώστε του την ευκαιρία να ελευθερώσει-εκφράσει τις εντάσεις του, δώστε του χρόνο να εκτονωθεί συναισθηματικά, θα βγει πιο ώριμο από όλες τις δυσκολίες της ζωής.

Σεβασμός στα συναισθήματα ενός παιδιού σημαίνει ότι του επιτρέπουμε να νιώσει ποιος είναι, να συνειδητοποιήσει τον εαυτό του εδώ και τώρα και να μην αισθάνεται ντροπή ή φόβο για αυτά που αισθάνεται . Σημαίνει ότι το τοποθετούμε στη θέση του υποκειμένου. Σημαίνει ότι του επιτρέπουμε να διαφέρει από μας.

Θεματικές ενότητες:

  • Παιδί και συναισθήματα
  • Το συναίσθημα του φόβου
  • Οι πιο συχνοί φόβοι που αντιμετωπίζουν και πώς θα τους ξεπεράσουν
  • Το συναίσθημα του θυμού
  • Οι ανάγκες που κρύβονται πίσω από το θυμό
  • Το συναίσθημα της θλίψης
  • Η κατάθλιψη στην παιδική ηλικία
  • Το συναίσθημα της χαράς
  • Θεραπευτικές δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες
  • Συμπεράσματα – Συζήτηση

Πληροφορίες Συμμετοχής:

Ημερομηνία διεξαγωγής : Σάββατο 23/05/2015 Ώρες: 12:00-17:00

Κόστος συμμετοχής : 50 ευρώ (40 ευρώ για φοιτητές και ανέργους)

Ολιγομελή τμήματα.

Παρέχονται: βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και υλικό σημειώσεων.

Διοργανωτής Σεμιναρίου: Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

211 2143425, 697 2152 645

Έναρξη: 23/05/2015 , Λήξη: 23/05/2015

Πόλη: ΑΘΗΝΑ, Ερμού 40, 12:00-17:00

 


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.