Αρχική InfoMommy Συμβουλές Φούρνος μικροκυμάτων: 7 χρήσεις που θα σας εκπλήξουν!

Φούρνος μικροκυμάτων: 7 χρήσεις που θα σας εκπλήξουν!

Kitchen-Microwave4Εκτός από το γρήγορο ζέσταμα του φαγητού που μας "λύνει τα χέρια" όταν βιαζόμαστε, ο φούρνος μικροκυμάτων έχει κι άλλες έξυπνες χρήσεις που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και μας εξέπληξαν!

-Αποστειρώστε το χώμα για την καλλιέργεια φυτών στο φούρνο μικροκυμάτων. Γεμίστε πλαστικά (κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων) ή γυάλινα δοχεία με χώμα και ζεστάνετε για 90 δευτερόλεπτα σε δυνατή θερμοκρασία.

-Μπορείτε να αφαιρέσετε μια σφραγίδα από έναν φάκελο, εάν ρίξετε μια σταγόνα νερό πάνω στο σημείο και στη συνέχεια ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα.

-Απολυμάνετε το σφουγγαράκι των πιάτων για να εξουδετερώσετε το 99,9% των μικροβίων. Βρέξτε τα σφουγγάρια της κουζίνας με νερό και βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 60 δευτερόλεπτα.

-Εάν το ψωμί που αγοράσατε δύο ημέρες πριν έχει μπαγιατέψει, τυλίξτε το σε μια υγρή πετσέτα και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα.

-Εάν δυσκολεύεστε να ξεφλουδίσετε το σκόρδο, δοκιμάστε να το ζεστάνετε για 15 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

-Για λεμόνια και πορτοκάλια με περισσότερο χυμό, ζεστάνετε για 10-15 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων πριν τα κόψετε.

-Βάλτε ρύζι μέσα σε μια κάλτσα, δέστε την κόμπο και τοποθετήστε την στο φούρνο μικροκυμάτων για να φτιάξετε μόνοι σας μια θερμοφόρα. Εάν θέλετε προσθέστε επίσης λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας μέσα στην κάλτσα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.