Αρχική Fun Time Φουσκώστε τα μπαλόνια με μαγικό τρόπο!

Φουσκώστε τα μπαλόνια με μαγικό τρόπο!

Hoboken-KidsΜέχρι σήμερα τα μπαλόνια τα φουσκώναμε είτε με το στόμα είτε με τη βοήθεια κάποιας τρόμπας. Σήμερα θα σας δείξουμε πώς μπορείτε  να το κάνετε με τη βοήθεια της χημείας . Το κόλπο που σας προτείνουμε είναι πολύ εύκολο.

Τι θα χρειαστείτε:

μαγειρική σόδα

ξύδι

ένα πλαστικό μπουκάλι

μπαλόνι

χωνί.

Χρησιμοποιήστε ένα χωνί για να ρίξετε ξύδι στο μπουκάλι σας, υπολογίζοντας να καλύψετε το 1/3 της φιάλης. Ρίξτε μαγειρική σόδα μέσα στο μπαλόνι σας ώστε να καλυφθεί το μπαλόνι μέχρι τη μέση. Καλύψτε το πάνω μέρος του μπουκαλιού με το μπαλόνι και αφήστε την διαδικασία στα χέρια της χημείας. Τι πρόκειται να γίνει; Η σόδα και το ξύδι θα αλληλεπιδράσουν και θα δημιουργήσουν το ανθρακικό οξύ που είναι το συστατικό που θα φουσκώσει το μπαλόνι.

no-helium-needed


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.