«Φρένο» στα πλαστά πιστοποιητικά γέννησης από το Υπουργείο Εσωτερικών

dccf7ff05e9a160cc21986eb62b1cc99_XLΣε αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την πιστοποίηση τόσο της μητρότητας όσο και της πατρότητας κάθε νεογέννητου παιδιού προχωράει το υπουργείο Εσωτερικών με αφορμή την υπόθεση της τετράχρονης που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα.

Συγκεκριμένα, στο προσεχές νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών θα εισαχθεί διάταξη που θα προβλέπει ότι:

-Σε όσα παιδιά γεννιούνται σε νοσοκομείο θα χρειάζεται , όπως προβλέπει ήδη ο νόμος, πιστοποίηση τόσο από τον γιατρό όσο και από το νοσοκομείο.

– Για όσα παιδιά γεννιούνται εκτός μαιευτηρίου θα απαιτείται η χρήση αδιαμφισβήτητων μέσων της τεχνολογίας, της ιατρικής και του Δικαίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι «γονείς» της Μαρίας είχαν δηλώσει 14 παιδιά σε τρεις οικογενειακές μερίδες. Η ληξιαρχική πράξη γέννησής της έχει εκδοθεί από τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος κατήγγειλε πως το νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων είναι «εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο», καθώς, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού.