Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Φρούτα και λαχανικά μειώνουν τις καρδιακές προσβολές στις γυναίκες

Φρούτα και λαχανικά μειώνουν τις καρδιακές προσβολές στις γυναίκες

Eat-Wisely-Stay-Healthy-pic-2Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να σας προστατέψει από μία καρδιακή προσβολή, μόνο όμως εάν είστε γένους θηλυκού.

Οι νεαρές γυναίκες που ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν απόφραξη των αρτηριών από την συσσώρευση πλάκας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σύγκριση με όσους υιοθετούν μια λιγότερο ισορροπημένη διατροφή.

Ωστόσο, οι άνδρες δεν φαίνεται να αποκομίζουν τα ίδια οφέλη, με τους επιστήμονες να ισχυρίζονται ότι το φαινόμενο απαιτεί περαιτέρω έρευνα.

Η μελέτη εξέτασε περισσότερα από 2.500 άτομα στις ΗΠΑ, με στόχο την ενίσχυση της σημασίας της ανάπτυξης υγιεινών διατροφικών συνηθειών από νωρίς στη ζωή.

woman_eating_strawberries_1341926149Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα οι μεσήλικες ενήλικες που καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά το αποτέλεσμα για τους νεότερους ενήλικες είναι λιγότερο σαφές.

Οι γυναίκες στη δεκαετία των 20 τους, οι οποίες δήλωσαν ότι έτρωγαν περίπου 8-9 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ασβέστωση των στεφανιαίων αρτηριών, συγκριτικά με εκείνους που στη δεκαετία των 40 τους, συνήθιζαν να καταναλώνουν μόνο 3 ή 4 μερίδες την ημέρα.

Το ποσοστό αυτό μεταβάλλεται ανάλογα με τις αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως το κάπνισμα, η άσκηση και η κατανάλωση ζαχαρούχων αναψυκτικών και αλκοολούχων ποτών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.