Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Φθινοπωρινές αποδράσεις: Ακρωτήρι, προϊστορικός οικισμός στην Σαντορίνη!

Φθινοπωρινές αποδράσεις: Ακρωτήρι, προϊστορικός οικισμός στην Σαντορίνη!

800px-Akrotiri003

Σαντορίνη, δεν είναι μόνο η Καλντέρα! Απόκοσμη ομορφιά, σπίτια κτισμένα στα βράχια και πέρα το απέραντο γαλάζιο!

650px-Stegastro

Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στο Αιγαίο. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού και απέχει 15 χλμ. από τα Φυρά.

1024px-KokkiniParalia

Η πιο γνωστή παραλία στο Ακρωτήρι είναι η Κόκκινη - και η άσπρη - παραλία Βρίσκεται σχετικά κοντά στον χώρο των ανασκαφών, αλλά η πρόσβαση γίνεται μόνο με τα πόδια. Χρωστάει το όνομά της στα κόκκινα βράχια τα οποία χαρακτηρίζουν το τοπίο.

800px-Stegastro001

Μια κρυμμένη πολιτεία ήρθε στο φως!

Μοναδική αρχιτεκτονική, τοιχογραφίες, αλλά και σύγχρονο αποχετευτικό σύστημα!

Το 1967 Ο Σπυρίδων Μαρινάτος ανακαλύπτει σημαντικό προϊστορικό οικισμό στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης. Μετά το θάνατό του, το 1974, τη διεύθυνση ανέλαβε ο καθηγητής κ. Χρίστος Ντούμας.

800px-Xesti3

Από τα ευρήματα των ανασκαφών είναι πλέον γνωστό ότι η περιοχή του Ακρωτηρίου κατοικήθηκε κατά την Ύστερη Νεολιθική περίοδο (γύρω στο 4500π.Χ.) και κατά τον 18ο αιώνα π.Χ. είχε εξελιχθεί σε πόλη.

Akrotiri_assembly

Διώροφα και τριώροφα σπίτια παντού!

Στις αρχές του 17ου αιώνα π.Χ. ισοπεδώθηκε από σεισμό, αλλά ξανακτίστηκε επάνω στα ερείπια και άκμασε κατά την Υστεροκυκλαδική περίοδο, μέχρι τον ενταφιασμό της από την Μινωική έκρηξη.

Cueilleuse_de_safran,_fresque,_Akrotiri,_Grèce

Η θέση ήταν ιδανική για ασφαλές αγκυροβόλιο, καθότι ήταν προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους, ενώ ταυτόχρονα η μορφολογία του εδάφους ευνοούσε την ανάπτυξη γεωργικών δραστηριοτήτων. Πιθανολογείται ότι ήταν η πρωτεύουσα του νησιού, αλλά αυτό δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.