Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Φθινοπωρινό ταξίδι στην Κω, για τα Ιπποκράτεια! Συμμετέχετε στις εορτές, επισκεφτείτε τον πλάτανο του Ιπποκράτη και εάν είναι ο καιρός καλός, απολαύστε τις τελευταίες βουτιές

Φθινοπωρινό ταξίδι στην Κω, για τα Ιπποκράτεια! Συμμετέχετε στις εορτές, επισκεφτείτε τον πλάτανο του Ιπποκράτη και εάν είναι ο καιρός καλός, απολαύστε τις τελευταίες βουτιές

1

Το νησί του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, που κατοικείται από το 3.000 π.Χ.. Κέντρο συνάντησης όλων των σημαντικών αρχαίων ελληνικών πολιτισμών, των δυτικών και ανατολικών πολιτισμών της Μεσογείου.  Ένα εύφορο νησί που η πλούσια παραγωγή του μπορούσε να θρέψει 200.000 ανθρώπους σύμφωνα με τον Όμηρο.

2

Τα Ιπποκράτεια είναι ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων που για περισσότερα από 27 χρόνια πραγματοποιούνται το καλοκαίρι στο νησί της Κω. Απευθύνονται σε κάθε ηλικία και αγκαλιάζουν κά​θε τύπο διασκέδασης και κάθε είδος πολιτιστικής έκφρασης. Ξεκινούν στις αρχές Ιουνίου και ολοκληρώνονται γύρω στα τέλη Οκτωβρίου.

3

Περιλαμβάνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις που τιμούν τα ήθη και έθιμα του νησιού, εκκλησιαστικές εκδηλώσεις που τιμούν τον Χριστιανισμό, θεατρικές παραστάσεις και ομαδικές δραστηριότητες για παιδιά, εκθέσεις έργων τέχνης, συναυλίες κλασικής και παραδοσιακής μουσικής, αλλά και συναυλίες με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

4

Αυτό που κάνει τα Ιπποκράτεια τόσο μοναδικά και μαγευτικά είναι οι χώροι στους οποίους πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις -από το Ασκληπιείο, αυτό το ιστορικό μνημείο όπου δίδαξε ιατρική ο Ιπποκράτης και το επιβλητικό κάστρο της Νερατζιάς στο κέντρο της Κω μέχρι την πλατεία Ελευθερίας με την ιστορική ομορφιά της και τη γραφική πλατεία της Αντιμάχειας. Ο συνδυασμός των ποιοτικών εκδηλώσεων με το μοναδικό σκηνικό που προσφέρουν τα μνημεία του νησιού δίνουν στον επισκέπτη έναν ακόμα λόγο για να παρακολουθήσει τα Ιπποκράτεια στη διάρκεια των διακοπών του στην Κω. ​​​​​​​

5

Αξίζει να περάσετε από τις υπέροχες παραλίες και τα αξιοθέατα του νησιού. Το κάθε ένα από αυτά έχει να δώσει μια γεύση από τη ζωή και το πολυπολιτισμικό και κοσμοπολίτικο περιβάλλον των ντόπιων και των επισκεπτών που έρχονται από όλα τα μέρη της Ευρώπης και του κόσμου…

6

…. Και να θαυμάσετε τον πλάτανο του Ιπποκράτη!

Ο πλάτανος του Ιπποκράτη αποτελεί ιστορικό αξιοθέατο το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης πολλοί είναι ειδικά οι γιατροί, απ' όλο τον πλανήτη, που έρχονται στην Κω για να δουν και να θαυμάσουν τον πλάτανο στην σκιά του οποίου δίδασκε ο πατέρας της Ιατρικής επιστήμης, ο Ιπποκράτης.

7

Ας θυμηθούμε τον όρκο του Ιπποκράτη, ο οποίος ήταν και είναι ένα αριστούργημα ηθικού μεγαλείου!

  1. Ορκίζομαι στο γιατρό Απόλλωνα και στο Ασκληπιό και στην Υγεία και στην Πανάκεια και σ’ όλους τους Θεούς και τις Θεές, που βάζω μάρτυρες, ότι θα εκπληρώσω τον όρκο μου αυτό και το συμβόλαιο αυτό σύμφωνα με τη δύναμη μου και την κρίση μου.
  2. Ότι θα θεωρώ εκείνον που μου δίδαξε την τέχνη αυτή ίσο με τους γονιούς μου, και θα το κάνω κοινωνό του βίου μου, και θα του προσφέρω από τα δικά μου ότι χρειάζεται. Τους απογόνους του θα θεωρώ ως αδέλφια μου και θα τους διδάξω την τέχνη αυτή, αν θέλουν να μάθουν, χωρίς μισθό και χωρίς συμφωνία.
  3. Ότι θα μεταδώσω τους επαγγελματικούς κανόνες, τα θεωρητικά μαθήματα και τις υπόλοιπες διάφορες ασκήσεις στους γιούς μου, στους γιούς του δασκάλου μου, και σε μαθητές που θα ‘χουν συνδεθεί μαζί μου με όρκο και συμβόλαιο, κατά τη συνήθεια των γιατρών, και σε κανέναν άλλο.
  4. Θα χρησιμοποιήσω τη θεραπευτική δίαιτα μόνο για ωφέλεια των αρρώστων, όσο εξαρτάται από τη δύναμη και την κρίση μου, και θα τους προφυλάξω από κάθε βλάβη κι αδικία.
  5. Δεν θα χορηγήσω θανατηφόρο φάρμακο σε κανένα, όσο κι αν παρακληθώ ούτε θα υποδείξω τέτοια συμβουλή. Επίσης δεν θα δώσω σε γυναίκα φάρμακο εκτρωτικό.
  6. Αγνή και καθαρή θα διατηρήσω τη ζωή μου και την τέχνη μου.
  7. Δεν θα χειρουργήσω οπωσδήποτε αυτούς που πάσχουν από πέτρα, αλλά θα αφήσω την πράξη αυτή στους εξασκημένους
  8. Σε όσα σπίτια προσκαλούμαι, θα μπαίνω για το καλό των αρρώστων, κρατώντας τον εαυτό μου μακριά από κάθε θεληματική αδικία ή άλλη διαφθορά και προπάντων μακριά από κάθε αφροδισιακή πράξη σε σώματα γυναικών και ανδρών, ελεύθερων ή δούλων.
  9. Όσα δε κατά την διάρκεια της θεραπείας θα δω ή θα ακούσω, ή και πέρα από τις ασχολίες μου στην καθημερινή ζωή, όσα δεν πρέπει ποτέ να κοινολογούνται στους έξω, θα τα αποσιωπώ, υπολογίζοντας ότι αυτά είναι ιερά μυστικά
  10. Όσο λοιπόν θα τηρώ τον όρκο μου αυτό, και δεν θα τον παραβιάζω, είθε να πετυχαίνω στη ζωή και στην τέχνη μου, έχοντας καλό όνομα πάντοτε ανάμεσα στους ανθρώπους. Αν όμως παραβώ και γίνω επίορκος, τα αντίθετα θα πάθω. ​​​​​​​​​​

8

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο www.kos.gr!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.