Αρχική InfoTeens Νέα Φθιώτιδα: Nεότερα στοιχεία για την απαγωγή - θρίλερ του 14χρονου μαθητή με τη μέθοδο «η αρπαγή της τίγρης»

Φθιώτιδα: Nεότερα στοιχεία για την απαγωγή - θρίλερ του 14χρονου μαθητή με τη μέθοδο «η αρπαγή της τίγρης»

shutterstock_146428202Ανάστατη και σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνίας της Λοκρίδας, από την είδηση της απαγωγής του 14χρονου μαθητή, με τη μέθοδο «η αρπαγή της τίγρης» Το παιδί –γιος γνωστού στην περιοχή χειρουργού ορθοπεδικού- πήγαινε την περασμένη Παρασκευή στο φροντιστήριο αγγλικών όταν ξαφνικά άγνωστοι το άρπαξαν και το έβαλαν με τη βία σε ένα λευκό βαν. Οι απαγωγείς κράτησαν τον 14χρονο στο βαν με δεμένα τα χέρια και τα μάτια και για δυο ώρες περίπου, που κράτησε η ομηρία και η επικοινωνία με τους γονείς έκαναν βόλτες στην περιοχή.Λίγη ώρα αργότερα άφησαν τον μαθητή στη θέση "δεξαμενή" στις Λιβανάτες

Θέλουμε 200.000 ευρώ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamiareport.gr αρχικά οι απαγωγείς ζήτησαν 200.000 ευρώ από τους γονείς. Τους είπαν επίσης ότι όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα και χωρίς να εμπλακεί η αστυνομία.

Όταν οι γονείς τους είπαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι είναι παράλογα τα ποσά που ζητούν, οι απαγωγείς σταδιακά άρχισαν να ζητάνε όλο και λιγότερα πέφτοντας στις 20.000 ευρώ και τελικά στις 12.000 ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όσο περνούσε η ώρα και συνεχιζόταν η διαπραγμάτευση οι απαγωγείς έδειχναν ότι διαφωνούσαν μεταξύ τους για το ύψος του ποσού, ενώ τους είχε κυριεύσει πανικός.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν δόθηκαν τα λύτρα και οι απαγωγείς άφησαν τον 15χρονο ή αν απελευθέρωσαν τον μαθητή γιατί κατάλαβαν ότι η αστυνομία είχε μπει στο παιχνίδι και είχε αρχίσει να "χτενίζει" την περιοχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί το λευκό βαν, το οποίο έχει μπει στο "μικροσκόπιο" του εγκληματολογικού και ότι είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίηση και η σύλληψη των δραστών. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες τους συνδέουν με μια απόπειρα ληστείας που έγινε πρόσφατα στο σπίτι της οικογένειας, όπου οι δράστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εισβάλλουν στο σπίτι. Τα πρόσωπά τους φαίνονται σε κάμερα ασφαλείας της οικίας, γεγονός που βοηθά τις έρευνες.

Οι αστυνομικοί επίσης μετέφεραν τα ρούχα του παιδιού στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να αναζητηθεί γενετικό υλικό, το οποίο ενδέχεται να ανήκει σε κάποιον από τους δράστες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά κατά τη διάρκεια προσαγωγών υπόπτων.

Πάντως το όλο σκηνικό και η δράση των απαγωγέων δείχνουν ερασιτεχνισμό, κάτι που τους καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνους. Ωστόσο, όπως λένε οι πληροφορίες η αστυνομία είναι κοντά στη σύλληψή τους.

«Η αρπαγή της τίγρης»

Σύμφωνα με τη huffingtonpost.gr, η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ονομάζεται διεθνώς «η αρπαγή της τίγρης». Τα χαρακτηριστικά της είναι ότι η απαγωγή είναι ολιγόωρη, το θύμα κρατείται συνήθως σε όχημα, τα λύτρα είναι λίγα, ενώ βασικός σκοπός των δραστών είναι η αρπαγή να λήξει γρήγορα πριν κινητοποιηθεί η Αστυνομία. Παρουσιάστηκε ως φαινόμενο αρχικά σε Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία και Βέλγιο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.