Αρχική Fun Time Φτιάξτε μια παιδική χαρά στον κήπο σας!

Φτιάξτε μια παιδική χαρά στον κήπο σας!

tyre-swingΤα σχολεία έκλεισαν και τα παιδιά αναζητούν τρόπο να διασκεδάσουν και να "καλύψουν" τον ελεύθερο τους χρόνο τώρα που τα διαβάσματα και οι σχολικές εργασίες αποτελούν μακρινό παρελθόν. Δουλεύετε και η παιδική χαρά είναι ένα απαγορευμένο όνειρο για τα παιδιά μέχρι να σχολάσετε. Εάν έχετε κήπο στο σπίτι ή στο εξοχικό αξίζει να δείτε πώς μπορείτε με τη βοήθεια των παιδιών να διαμορφώσετε μια παιδική χαρά εντός του.  Και πριν σκεφθείτε ότι κάτι τέτοιο θα σας κοστίσει μια περιουσία, να σας ενημερώσουμε ότι θα χρειαστείτε παλιές ρόδες φορτηγών, όρεξη, δημιουργικότητα και φαντασία!  Εξάλλου είναι μια δραστηριότητα που θα απασχολήσει τα παιδιά, θα σας δώσει την ευκαιρία να περάσετε χρόνο μαζί τους και θα τα μυήσει στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των υλικών.

21739_1

Κούνιες

παλιά ελαστικά φορτηγών
σκοινί χοντρό / αλυσίδα χοντρή
χρώματα
βάσεις- άγκιστρα  για κούνιες

Πλένετε πολύ καλά τα παλιά λάστιχα ρίχνοντας νερό με πίεση. Αφήστε τα λάστιχα στον ήλιο για να στεγνώσουν πλήρως. Στη συνέχεια και αν το επιθυμείτε μπορείτε να τα βάψετε στα χρώματα της επιλογής των παιδιών ή να ζωγραφίσετε επάνω τους ό,τι θέλουν τα παιδιά. Ως προς το κομμάτι της κατασκευής έχετε να επιλέξετε με ποιον τρόπο θέλετε να στερεωθεί η κούνια. Ο εύκολος τρόπος είναι να περάσετε από μεσα της ένα διπλό σκοινί και εν συνεχεία να κάνετε έναν γερό κόμπο και να τον δέσετε σε ένα δέντρο γερό. Εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε με το ειδικό τρυπάνι περιμετρικά στη ρόδα γαντζάκια-υποδοχείς και να περάσετε από μέσα τους τα σχοινιά και να τα στερεώσετε στα κλαδιά του δέντρου με χοντρούς κόμπους.141793088237493288_poglNb8t_f

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε χοντρή αλυδίδα τότε η διαδικασία διαφοροποείται μερικώς. Προμηθεύεστε τα αντίστοιχα χοντρά άγκιστρα-βάσεις που θα αντέχουν το βάρος αλυσίδας και τα τοποθετείτε στη ρόδα με το ειδικό τρυπάνι. Εν συνεχεία περνάτε στην αλυσίδα και τοποθετείτε τα άκρα στα κλαδιά του δέντρου.

24629129182423659_qQ4pcTvr_f

Τραμπάλες

Εξίσου εντυπωσιακή και διασκεδαστική κατασκευή είναι και οι τραμπάλες.

Υλικά:

παλιά λάστιχα
χρώματα
μια σανίδα
καρφιά
σφυρί

Παίρνετε ένα λάστιχο όχι απαραιτήτως από φορτηγό, το πλένετε καλά  και το κόβετε προσεκτικά στη μέση.  Παίρνετε όποιο από τα 2 μέρη επιθυμείτε και το βάφετε. Εν συνεχεία το αφήνετε να στεγνώσει και παίρνετε τη σανίδα και την βάφετε στο χρώμα που κάνατε και τη ρόδα.  Αφού στεγνώσει καρφώνετε προσεκτικά και σταθερά τη σανίδα κατά μήκος της ρόδας προσέχοντας να εφαρμόζει πλήρως στα άκρα της ρόδας. Επαναλάβετε τη διαδικασία και με την άλλη ρόδα.

Η παιδική σας χαρά είναι έτοιμη!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.