Αρχική Fun Time Φτιάξτε το δικό του χώρο μελέτης

Φτιάξτε το δικό του χώρο μελέτης

DIY_Homework_Study_Station_2


Τα σχολεία θα ξεκινήσουν και τα παιδιά θα αρχίσουν να γράφουν εργασίες και να μελετούν τα μαθήματά τους. Εάν το παιδάκι σας δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις σχολικές υποχρεώσεις, αδυνατεί να βάλει σε τάξη τις σχολικές του εκκρεμότητες και αντιμετωπίζει το διάβασμα ως καταναγκαστική εργασία, υπάρχει ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να μετατρέψετε το διάβασμα σε ευχάριστη δραστηριότητα. Φτιάξτε του το προσωπικό χώρο μελέτης που θα τον κρατά απερίσπαστο από τους πειρασμούς και τους θορύβους που επικρατούν στο σπίτι κατά τη διάρκεια του διαβάσματος.

Υλικά:

ένα μεγάλο τετράγωνο χάρτινο κιβώτιο
χαρτοκόπτης
χρωματιστή κολλητική ταινία
αυτοκόλλητα
γκοφρέ χαρτόνι στο χρώμα της αρεσκείας σας
συνδετήρες
πινέζες
πολύχρωμα χαρτιά σημειώσεων (post- it)

Παίρνετε ένα τετράγωνο κιβωτιο και το ξεδιπλώνετε ούτως ώστε να μετατραπεί σε ένα μικρό επιτραπέζιο παραβάν. Εάν είναι πολύ ψηλό, κόψτε του λίγο τις άκρες. Μπορείτε να ντύσετε την επιφάνεια της κατασκευής με γκοφρέ χαρτόνι στο αγαπημένο χρώμα του παιδιού για να νιώσει οικείο με το νέο του χώρο. Μπορείτε να στολίσετε τη κατασκευή με αυτοκόλλητα και να τη ζωγραφίσετε με φωσφοριζέ μαρκαδόρους. Αφού τη διακοσμήσετε, θα την αφήσετε να στεγνώσει και στο τέλος θα τοποθετήσετε πινέζες και συνδετήρες έτσι ώστε κάθε μέρα να τοποθετείτε εκεί μαζί με το παιδί τις αυριανές του σχολικές εκκρεμότητες. Το παιδί με τον τρόπο αυτό θα μάθει να ιεραρχεί τις υποχρεώσεις του, θα μυηθεί στην τάξη και την πειθαρχία στο διάβασμα και θα νιώθει υπεύθυνο. Ο πρωτότυπος αυτός χώρος μελέτης θα είναι φορητός και θα επιτρέπει στο παιδί να διαβάζει ακόμα κι όταν βρίσκεστε οικογενειακώς στο εξοχικό ή όταν μένει με τον παππού και τη γιαγιά μέχρι να έρθετε να τον πάρετε εσείς σπίτι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.