Αρχική Παιδικά Εργαστήρια "Φτιάχνω τέχνη με τα χέρια μου" στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

"Φτιάχνω τέχνη με τα χέρια μου" στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

thΤα παιδιά προσχολικής ηλικίας που έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό εικαστικό εργαστήριο "Φτιάχνω τέχνη με τα χέρια μου" που θα διεξαχθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων διαμορφώνεται ως εξής:

Οκτώβριος: Μπλε. Μπλε φούσκες.
Ο ήχος από τα κυματάκια της θάλασσας δεν έχει φύγει ακόμα από τ’ αυτιά μας, αλλά κι εμείς δε θέλουμε να την ξεχάσουμε. Γι’ αυτό φέρνουμε μαζί μας ένα σακούλι βοτσαλάκια και πετρούλες για να τις ζωγραφίσουμε όλοι μαζί. Πάνω τους βάζουμε όλες τις αποχρώσεις της θάλασσας και τ’ ουρανού. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό... μια μπλε ιστορία, με γαλάζιους ήρωες, σ’ έναν τόπο θαλασσί κι ένα σκούρο μπλε κακό περιμένει υπομονετικά να την ακούσετε. Κι αν νομίζετε ότι τελειώσαμε, γελιέστε.

Νοέμβριος: Κίτρινο. Στο κίτρινο μονοπάτι.

Μια φορά κι έναν καιρό, ένα κοριτσάκι πήρε το κίτρινο μονοπάτι. Και πήγαινε και περπατούσε και συνάντησε φίλους καλούς μα και φοβερούς εχθρούς. Το ίδιο μονοπάτι παίρνουμε κι εμείς να δούμε όλα αυτά που πέρασε το μικρό κορίτσι και να αναζητήσουμε τα μαγικά κίτρινα πράγματα. Θέλει προσοχή μεγάλη να μη μας ξεφύγει κανένα γιατί αυτά μας βοηθούν να φτιάξουμε τις δικές μας κίτρινες εικόνες. Παίζουμε με τα χρώματα, ανακαλύπτουμε πόσες αποχρώσεις έχει το κίτρινο και στο τέλος ζωγραφίζουμε και συναρμολογούμε το κίτρινο μονοπάτι που περάσαμε.

Δεκέμβριος: Κόκκινο. Κόκκινα πορτρέτα.

Ζούσε κάποτε ένα κοριτσάκι που φορούσε μια κόκκινη κάπα με μια κόκκινη κουκούλα και όλοι τη φώναζαν «Κοκκινοσκουφίτσα». Σαν τα παλιά κλασικά παραμύθια έρχεται η φλόγα του κόκκινου να μας ζεστάνει μες στην καρδιά του χειμώνα. Το εργαστήριο μας κοκκινίζει και δεν είναι από ντροπή. Είναι από κέφι, χαρά και δημιουργικότητα. Κόκκινα πορτρέτα ξεπηδούν από παντού και λογιών λογιών, λογιών πράγματα αφήνουν τα κόκκινα ίχνη και τα αποτυπώματά τους. Ετοιμαστείτε για παιχνίδι με τις αποχρώσεις του κόκκινου και να γευτείτε κόκκινες λιχουδιές.

Γονείς και παιδιά φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε.

Πότε: Οκτώβριος: Κυριακή 13/10, 11:30-13:00
Νοέμβριος: Κυριακή 3/11 και 10/11, 11:30-13:00
Δεκέμβριος: Κυριακή 8/12, 11:30-13:00

Συντελεστές

Αντωνία Βέλλιου
Δέσποινα Σακελλαρίου

Κόστος: 15 € (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο 12 € το καθένα)

Πληροφορίες-Κρατήσεις στο τηλ.: 210 7294220
Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00-13:00

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
2107228321


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.