Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Φτιάχνω το δικό μου κόμικ» στο Οξυγόνο (16 & 23/5)

«Φτιάχνω το δικό μου κόμικ» στο Οξυγόνο (16 & 23/5)

ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΟΜΙΚΕργαστήριο δημιουργικής έκφρασης με τον τίτλο: «Φτιάχνω το δικό μου κόμικ»: για παιδιά, που φοιτούν στη Β’ και στη Γ’ Δημοτικού και με την εκπαιδευτικό Θεοδώρα Τζιαμπάζη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 και 23 Μαΐου 2014, στις 5.30-7 το απόγευμα, στο Βιβλιοπωλείο Οξυγόνο.

Κόμικ: Μας αρέσει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά και να τα σχεδιάζουμε. Ελάτε να γεμίσουμε τα σκίτσα με χρώμα και τις φούσκες με λόγια!

Σ’ αυτό το εργαστήριο:

Θα επινοήσουμε μια ιστορία και θα τη μεταγράψουμε σε μορφή κόμικ.

Θα γνωρίσουμε τους διαφορετικούς «κώδικες» των κόμικ (διαφορετικά συννεφάκια, οργάνωση κ.ά.).

Θα κατασκευάσουμε «χειροποίητα» κόμικ, αλλά θα δοκιμάσουμε και ηλεκτρονικό σχεδιασμό με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού.

Όλα αυτά μέσα σ’ ένα κλίμα συνεργασίας, παιχνιδιού και μάθησης με κέντρο ένα είδος που είναι πολύ αγαπητό στα παιδιά και ιδιαίτερα χρήσιμο από εκπαιδευτική άποψη. Όπως παρατηρεί ο Τζιάνι Ροντάρι, «το να επινοήσεις και να σχεδιάσεις ένα κόμικ είναι μια άσκηση κατά πολύ πιο χρήσιμη, απ’ όλες τις πλευρές, από το να γράψεις μια έκθεση για τη γιορτή της μαμάς ή για τα δέντρα. Προϋποθέτει: την ιδέα για μια ιστορία, την ‘‘επεξεργασία’’ της, τη δομή και την οργάνωσή της σε λεζάντες, την επινόηση των διαλόγων, την ηθική και σωματική διαμόρφωση των προσώπων κτλ. Πράγματα που τα παιδιά μερικές φορές, επειδή είναι έξυπνα, διασκεδάζουν να κάνουν από μόνα τους. Ωστόσο, στο σχολείο παίρνουν τέσσερα στη γλώσσα».

Η Θεοδώρα Τζιαμπάζη σπούδασε Παιδαγωγική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών της εκπόνησε διπλωματική εργασία για τη δημιουργική γραφή ως εκπαιδευτική μέθοδο. Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν από έγκριτους φορείς και είχαν ως αντικείμενο τη δημιουργική γραφή.

Απαραίτητη η προεγγραφή.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά).

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ.

Ειδική τιμή για αδέρφια: 15 ευρώ.

Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 15 ευρώ. Για να ισχύει η προσφορά το ΟΞΥΓΟΝΟ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο. «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήριο (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΗ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΕΙΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

Οξυγόνο από το Μεταίχμιο
Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310.260.085
e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr
www.oxygono-metaixmio.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.